Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Αυτό που γέννησε και γεννά ήρωες σαν το Μπελογιάννη, το Σουκατζίδη , το Γληνό,...


Από την ίδρυση του το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους , στους εξαθλιωμένους αγρότες θύματα της στυγνής αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της 10ετίας του   '20, της μικρασιατικής καταστροφής και της οικονομικής κρίσης του 1929-1932. Το ΚΚΕ λοιπόν πρωταγωνίστησε στην οργάνωση του αγώνα ο οποίος παρόλο που αντιμετώπισε τη στυγνή βία και τρομοκρατία της αστικής τάξης, δεν υποχώρησε.Την ίδια στιγμή όλα τα άλλα κόμματα κάλυπταν την ασύδοτη δράση του κεφαλαίου.
Αυτό ακριβώς το λαϊκό κίνημα ήθελαν να αποκεφαλίσουν, να τρομοκρατήσουν και να γονατίσουν, τσακίζοντας την πρωτοπορία του. Η ελληνική πλουτοκρατία και οι ξένοι προστάτες της, με όργανο κρούσης τη μεταξική δικτατορία, έπεσαν με λυσσασμένο τρόπο πάνω στους κομμουνιστές για να τους εξοντώσουν με κάθε μέσο. 
Η αστική τάξη , δια της δικτατορίας του Μεταξά, επέλεξε να τσακίσει το ΚΚΕ στους τόπους εξορίας. Ειδικότερα δε για την ηγεσία του  διάλεξε ένα χώρο κοντά στην Αθήνα , την Ακροναυπλία για να την τσακίσει και να την ξευτιλίσει. Περίμεναν , με τις γνωστές Μανιαδακικές μεθόδους να τη λυγίσουν και να την παραδώσουν στην εργατική τάξη ταπεινωμένη και εξουδετερωμένη. Αυτός ο τόπος λοιπόν , της Ακροναυπλίας, αναδείχθηκε σε χώρο μεγάλης ταξικής σύγκρουσης και αποτέλεσε σύμβολο ανδρείας, λεβεντιάς , αυταπάρνησης , λεβεντιάς.... των κομμουνιστών. ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΕΚΕΙ.
Πιο συγκεκριμένα εκεί κλείστηκαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, γραμματείς και μέλη περιφερειακών, αχτιδικών κ.λπ. Οργανώσεών του, βoυλευτές του Παλλαϊκού Μετώπου, εργατικά και συνδικαλιστικά στελέχη, στελέχη του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας και άλλων δημοκρατικών οργανώσεων, στελέχη της Κομμουνιστικής Νεολαίας.
Η μεταξική δικτατορία μεταχειρίστηκε όλες τις μεθόδους του Μανιαδάκη , αλλά και άλλες εξίσου βρώμικες. Εκβίαζαν τις γυναίκες των κρατουμένων προκειμένου να καταθέτουν αγωγές διαζυγίου , ή να ζητούν από τους άντρες τους να υπογράψουν δήλωση επικαλούμενες τη φτώχεια, την ανέχεια, την έλλειψη του προστάτη της οιοκογένειας,...
Σε κάποιες περιπτώσεις όταν η "μάχη" οξύνθηκε μέσα στις φυλακές δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και τους "γνωστούς" καλοθελητές.
Ο Βασίλης Μπαρτζιώτας στο βιβλίο του "ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΨΕ  ΦΩΣ Η ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ" στη σελίδα 86 αναφέρεται σε τρία  φραξιονιστικά αντικομματικά στοιχεία που κατονομάζει, Καπένης, Γάκης,Σταματελάκος, τα οποία διέδιδαν  εναντίον του Μήτσου Παπαρήγα ασύστολα ψεύδη , αλλά προχώρησαν και σε ανώτερες μορφές αντιΚΚΕ προπαγάνδας , στοιχεία της οποίας συναντάμε και σήμερα, λέγοντας ότι το ΚΚΕ χρεωκόπησε και η πολιτική του είναι λάθος!!! 
Απέναντι σε όλους αυτούς το ΚΚΕ παρέταξε τη σφιχτή οργανωτική του λειτουργία , την συνειδητή πειθαρχία στις αρχές του κόμματος, την ενότητα.  Οι συντροφικές σχέσεις, η αλληλεγγύη και η αδελφική αγάπη ανάμεσα στους συντρόφους, ήταν τα όπλα με τα οποία πάλεψε η Ακροναυπλία και αντιμετώπισε όλες τις επιθέσεις της δικτατορίας.
Με βάση απόφαση της ΚΕ οργανώθηκαν στην Ακροναυπλία οι κομματικές ομάδες με τους υπεύθυνούς τους και στους τέσσερις θαλάμους. Στον κάθε θάλαμο υπήρχε ο κομματικός υπεύθυνος, που διοχέτευε τη γραμμή της Κομματικής Επιτροπής στα μέλη του Κόμματος και έλυνε τα κομματικά ζητήματα του θαλάμου.
Επικεφαλής όλης της κομματικής δουλειάς ήταν η Κομματική Επιτροπή Ακροναυπλίας.
Η Κομματική Επιτροπή καθοδηγούσε όλη την κομματική και την πολιτική δουλειά στην Ακροναυπλία. Χρησιμοποιούσε γι' αυτό ένα πολύ μεγάλο αχτίφ γύρω από τους 150 συντρόφους στην κομματική δουλειά και στις υπηρεσίες της Ομάδας.
Εκεί μέσα γεννήθηκαν δοξασμένοι λαϊκοί ηγέτες, σαν τον Μπελογιάννη, τον Σουκατζίδη, τον Γληνό, τον Ζεύγο και τόσοι άλλοι.
Σας προτείνω να διαβάσετε το  σχετικό     ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ       του Ριζοσπάστη

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 200 ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΑΡΣΗ , ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΓΑΡΗ. ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΟΥΡΑΝΟΚΛΑΤΕΒΑΤΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ, Η ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ, Ο ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΗΡΩΙΣΜΟΣ, ΤΩΝ 200 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΩΤΩΝ. ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΤΙΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ , ΤΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΚΚΕ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ , ΚΥΡΙΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΑ. 
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ , ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ , ΠΟΥ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: