Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Εκρηκτική κατάσταση «μυρίζει» και η επόμενη σχολική χρονιά

Περίπου 1,5 μήνας μένει από το άνοιγμα των σχολείων κι όλα δείχνουν ότι και η φετινή χρονιά θα αριθμεί χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, πολυπληθή τμήματα, οδηγώντας τα σχολεία σε υπολειτουργία. Η φετινή σχολική χρονιά θα παίξει το δικό της, συμπληρωματικό, ρόλο στην αποκάλυψη των αναρίθμητων αυταπατών που επιχείρησε να σπείρει προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση, τσακίζοντας μορφωτικά δικαιώματα και ανοίγοντας το δρόμο για δραματικές περικοπές στον αριθμό των αναγκαίων μόνιμων διορισμών - οι οποίοι κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα γίνουν παρά τις προ και μετεκλογικές υποσχέσεις - και στις προσλήψεις αναπληρωτών.
Ηδη, τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι τα εκπαιδευτικά κενά αγγίζουν τις 20.000 (πάνω από 25.000 τα υπολογίζουν οι εκπαιδευτικοί) και, όπως είπε, λεφτά υπάρχουν για 10.000 αναπληρωτές. Τα υπόλοιπα θα κληθούν οι εκπαιδευτικοί να τα καλύψουν με τσάμπα εργασία, δουλεύοντας «μια, δυο ωρίτσες παραπάνω»... Θυμίζουμε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζε τα ιμάτιά του λέγοντας ότι θα καταργήσει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και σήμερα έρχεται να περάσει από την πίσω πόρτα την τσάμπα εργασία στο Δημόσιο.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Έλεος κύριε Πελετίδη....

Λοιπόν κύριε Πελετίδη,  διαβάσαμε τα τελευταία κατορθώματά σας από την ιστοσελίδα patratora.gr.Aληθεύει ότι κόστισε στο Δήμο σας 1000 ευρώ η διαμόρφωση μιας παραλίας  μήκους 800 μέτρων, αντί πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως θα συνέβαινε σε κάθε "σοβαρή" δημοτική αρχή. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κάνει λόγο για έργο αξίας 300.000 ευρώ.  Δηλαδή χάθηκαν τόσοι "έντιμοι"  εργολάβοι να αναλάβουν το έργο; Γιατί δηλαδή να μη σπάσεις το έργο σε μικρότερα, των 30.000 ευρώ, για να μπορείς να κάνεις απευθείας αναθέσεις; Τόσοι και τόσοι κλεφταράδες που το κάνουν, χαζοί είναι κι εσύ είσαι ο έξυπνος;
Από την άλλη , έχετε αρχίσει από τη στιγμή που εκλεγήκατε, ένα τροπάριο περίεργο και ίσως λίγο ενοχλητικό για όλους εμάς. Πήρατε όλα  τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, αγωνιστήκατε να ανοίξουν σχολεία,καταργήσατε τα παρκόμετρα αυξάνοντας παράλληλα  στα ύψη τα τέλη ελλιμενισμού στα κότερα (τι να περιμένει κανείς από κομμουνιστές, παρά μόνο το κυνηγητό στην ταλαίπωρη αστική τάξη η οποία αγωνιά για να επενδύσει και να προσφέρει θέσεις "εργασίας" με 100-150 ευρώ το μήνα). 

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ευχετήρια επιστολή στον Μίκη Θεοδωράκη για τα 90χρονα γενέθλιά του από τον Δημήτρη Κουτσούμπα


Η συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στο περιοδικό "Δρόμοι της Ειρήνης", Οκτώβριος 1960.

Η συνέντευξη που θα διαβάσετε υπάρχει σε ένα βιβλίο του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο "Για την Ελληνική Μουσική" από τις εκδόσεις Πλειάς.
Σε αυτό το βιβλίο περιέχονται συνεντεύξεις και ομιλίες του Μίκη γα τη μουσική γενικότερα, το λαϊκό τραγούδι και τη μουσική του, από το 1952 ως το 1961. Θα διαβάσετε , μέσα από επιστολές σε εφημερίδες ή δημόσιες τοποθετήσεις , την αντίδραση της ... αντίδρασης στον πρωτοεμφανιζόμενο συνθέτη.
Πριν συνεχίσετε καλό είναι να διαβάσε τε πρώτα:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΗ 3


Τα όποια τονικά λάθη παρατηρήσετε οφείλονται στο σκανάρισμα του κειμένου που είναι πολυτονικό. Σύντομα θα ανεβάσουμε και άλλη μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μίκη  στο περιοδικό "Δρόμοι της Ειρήνης",Ιούλιο 1961.

Το ηχητικό «ντοκουμέντο»

Το ηχητικό απόσπασμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στο οποίο περιγράφει τα της δραχμής, το περιβόητο plan B και το ...χακάρισμα στους ΑΦΜ, δεσπόζει στην επικαιρότητα. Αναλύσεις, ρεπορτάζ και «ανατριχιαστικές» λεπτομέρειες «γεμίζουν» ώρες τηλεοπτικού χρόνου.
Οσον αφορά το σχέδιο αυτό καθαυτό, ανεξάρτητα εάν κάποιος μπορεί να πει πως περιλαμβάνει ορισμένες έως και γραφικές πτυχές, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σχέδιο που υπήρχε και υπάρχει ακόμα στη φαρέτρα τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά και τμημάτων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, εφόσον οι εξελίξεις είτε στην ελληνική καπιταλιστική οικονομία, είτε εξαιτίας των αντιθέσεων στην Ευρωζώνη προκρίνουν ως συμφέρουσα επιλογή.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Βλέπεις φωτιά στο σπίτι του γείτονα, περίμενε και στο δικό σου.


Αν μη τι άλλο αυτό το καλοκαίρι κατέβασε πολλούς εκπαιδευτικούς από τα σύννεφα. Γιατί δε σας κρύβω ότι σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων επικρατούσε η άποψη που έλεγε "επιτέλους , ανασάναμε ελεύθερα". Όποιος τολμούσε να επισημάνει ότι η αξιολόγηση δεν καταργήθηκε απλά πάγωσαν οι διαδικασίες, αντιμετώπιζε τις κατά κύματα επιθέσεις των "πρωτηφορααριστερών". Φυσικά ούτε να ακούσουν δεν ήθελαν για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει στην συνάντηση του με τον Ανχελ Γκουρία.
Για πάμε να δούμε όμως τι περιλαμβάνει η περίφημη αυτή εργαλειοθήκη;
Ρίξτε μια ματιά εδώ
Τα "καλά μαντάτα" έρχονται κιόλας στη σελίδα 6...

"Η μισθολογική δαπάνη ανά μαθητή είναι άνω του μέσου όρου του ΟΟΣΑ, κυρίως επειδή οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν λιγότερες διδακτικές ώρες και η Ελλάδα έχει μικρότερες σε αριθμό μαθητών τάξεις"

Σας θυμίζει κάτι; Ναι ε; Και που να δείτε τι μας έχει για μετά.

Σελίδα 40
Επιπρόσθετα, η διοίκηση του σχολείου πρέπει να μπορεί να επηρεάζει αποφάσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών, προκειμένου να βελτιώνουν την αντιστοίχηση μεταξύ των υποψηφίων και των αναγκών του σχολείου τους (δίνεται έμφαση).

Ακούω κάποιους να ψιθυρίζουν...
-Λες; Μπα , δε γίνονται αυτά.
- Σιγά, πουθε νά δε έχουν γίνει. Γιατί να γίνουν εδώ;

Λάθος! Φυσικά και έχουν γίνει.
Δανία: Η λειτουργία των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάγεται στην αρμοδιότητα των δήμων και το ρόλο του εργοδότη απέναντι στους δασκάλους αναλαμβάνει ο εκάστοτε διευθυντής του σχολείου. Ήδη την περασμένη βδομάδα το γνωστό δημοσιογραφικό δίδυμο του ΣΚΑΙ , Μπάμπης-Άρης, υπερθεμάτιζε για την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων σχετικά με την πρόσληψη και αξιολόγηση εκπαιδευτικών από τους Δήμους, επειδή λέει  μπορεί ευκολότερα να γίνεται η αξιολόγηση σε επίπεδο Δήμων.
Πώς είπατε;
Ιταλία: Σε αναβρασμό βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στην Ιταλία.
Αντιγράφω απο σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας dikaiologitika.gr
"Λέγεται «Βuona Scuola» που σημαίνει Καλό Σχολείο. Και είναι η τελευταία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ιταλία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι υπερεξουσίες που αποκτούν οι διευθυντές των σχολείων σε πλήθος θεμάτων που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα. .... Σε αυτό το πνεύμα, ο διευθυντής του ιταλικού σχολείου γίνεται ένα είδος «μάνατζερ» με πλήρη εξουσία στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, αλλά και την αξιολόγησή τους, η οποία θα συνδέεται και με τις απολαβές τους. .... Το σχέδιο της μεταρρύθμισης παρουσιάστηκε στην ιταλική κοινή γνώμη τον Σεπτέμβριο του 2014 κι έγινε νόμος του ιταλικού κράτους πριν από μερικές ημέρες. Στο μεταξύ, σημειώθηκαν πλήθος αντιδράσεων τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από γονείς. Η βασική τους ένσταση εντοπίζεται στις υπερεξουσίες των διευθυντών - ή «σερίφηδων» όπως είναι πλέον το παρατσούκλι τους...."

Λοιπόν, βγάλτε το κεφάλι από την άμμο και ετοιμαστείτε. Έχουμε πόλεμο. Αλλάπάνω από όλα αναρρωτηθείτε...
Οι ομοσπονδίες, ΔΟΕ , ΟΛΜΕ έχουν ενημερώσει τον κλάδο για όσα συμβαίνουν; Έχετε ακούσει από κανέναν άλλον , εκτός τπυ ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, να κάνει λόγο για εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ και όσα... σέρνει πίσω της; ΄Οχι βέβαια. Γιατί; Μα είναι απλό. ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΤΑ. 
Μήπως είναι ώρα να  παραμερίσουμε τους  ευρωυποταγμένους δασκαλοπατέρες και να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας;
Π.Α.ΜΕ λοιπόν όλοι μαζί....

Η επιτυχία...και το θράσος

Πετύχαμε, λοιπόν. Το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που εγκαλεί όσους μιλούν για την αντιλαϊκότητα και του τρίτου προς υπογραφή μνημονίου και τους καλεί να δουν τι «πέτυχε» - ακριβώς αυτό είναι το ρήμα που χρησιμοποιεί - η κυβέρνησή του: 85 δισ. χαμηλότοκο δάνειο για τρία χρόνια, 35 δισ. αναπτυξιακό πακέτο. Οτι το νέο δάνειο προστίθεται στο χρέος που δεν είναι του λαού, αλλά θα πληρωθεί από το λαό, ότι κι αυτό το δάνειο είναι για να ενισχυθεί το κεφάλαιο, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Οτι τα 35 δισ. είναι χρήμα πληρωμένο από το λαό, που θα πάει στα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για να ανακάμψει η κερδοφορία τους, είναι κι αυτό ψιλά γράμματα. Ο πρωθυπουργός - μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του - ζήτησε χειροκρότημα για το γλεντοκόπι της πλουτοκρατίας που θα πληρώσει ακριβά ο λαός.
Και το θράσος έχει συνέχεια: Ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για «πολιτικές πρωτοβουλίες σε τομείς που δε συνδέονται με τη διαπραγμάτευση και αποτυπώνουν το στίγμα της Αριστεράς (φοροδιαφυγή, διαφθορά, μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, θεσμικός εκσυγχρονισμός κ.λπ.)». Κοροϊδεύοντας ότι αυτά λείπουν από τον εργαζόμενο, που δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Θεωρεί, επίσης, ότι η συμφωνία που υπέγραψε στις 12 Ιούλη, έχει και θετικά, τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν: «Υπάρχουν - είπε - περιθώρια στη διαπραγμάτευση που πρέπει να εξαντληθούν, ώστε η συμφωνία να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη: Εργασιακά, σταδιακή εφαρμογή αγροτικών μέτρων, ισοδύναμα στο Ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις». Δηλαδή, να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι. Αφού συμφώνησε να μην αφήσει τίποτα όρθιο στις εργασιακές σχέσεις, αφού συμφώνησε να εξαφανίσει τους φτωχομεσαίους αγρότες, αφού συμφώνησε να μη φτάνει άνθρωπος στη σύνταξη κι αφού ήδη παρέδωσε ό,τι υπάρχει υπό κρατική ιδιοκτησία, ζητά στήριξη στη διαπραγμάτευση για το πόσο κοφτερή θα είναι η λεπίδα!
 

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Με αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία.

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός παιδείας για το πως σκέφτεται να καλύψει τα κενά στα σχολεία.Ειπώθηκαν πολλά,δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε. Αυτό που πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα , διαβάζοντας την απάντηση του υπουργού, η οποία μεταφέρθηκε με απόλυτη ακρίβεια, είναι το γεγονός ότι εκτός των άλλων θα γίνει προσπάθεια να φέρει αντιμέτωπους τους γονείς και την κοινωνία, με τους εκπαιδευτικούς. Η λογική του είναι απολύτως ύπουλη και δοκιμασμένη. Έχει στοιχεία κοινωνικού αυτοματισμού. Ρίχνει την ιδέα των 1-2 ωρών παραπάνω, ντυμένη με τη λογική της προσφοράς , στο κοινωνικό σύνολο, στα παιδιά,σαν ιδέα προσφοράς στο ξεπέρασμα της κρίσης. Τι μας λέει δηάδή ο κ. υπουργός; Εντάξει βάλτε λίγο πλάτη κι εσείς.1-2 ώρες δεν είναι τίποτα, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στην ... τοπική κοινωνία. Χρειάζεται να συνεχίσω; Νομίζω πως οι εκπαιδευτικοί κατάλαβαν την παγίδα που στήνεται. Μήπως λοιπόν οι ομοσπονδίες έπρεπε ήδη να είχαν επισημάνει τους κινδύνους και να είχαν βγεί "στα κεραμίδια";
Διαβάστε...

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

H νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με χιλάδες κενά

Τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πραγματοποίησαν στις 23 και 24/7 συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη για τα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα (διορισμοί, εγκύκλιος και τοποθετήσεις των αναπληρωτών, κάλυψη κενών, πολυνομοσχέδιο, μετατάξεις, οργανικές θέσεις, ειδική και προσχολική αγωγή...).
   Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών εξέφρασαν την αγωνία τους για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών αλλά και για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς με την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει νέα βάρη στις ζωές των εργαζομένων και πολύ περισσότερο στους συναδέλφους της ελαστικής εργασίας. Με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τις περικοπές που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κατευθύνσεων της ΕΕ (δημοσιονομικό συμβούλιο, αντιλαϊκά ισοδύναμα, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί) οδηγούμαστε σε απώλεια χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και στο χώρο της εκπαίδευσης. Στην ατζέντα μπαίνει το καθεστώς μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο από το 2016. Επιπρόσθετα, το ανώτατο όριο του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο θα προσαρμόζεται με στόχο να διασφαλίζεται η μείωσή του σε σχέση με το ΑΕΠ μέχρι το 2019.

Οι ίδιες αντιλαϊκές όψεις κάθε νομίσματος!

Μια χρήσιμη αποδελτίωση
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι αποτέλεσμα του νομίσματος αλλα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης οποιο και να ειναι το νόμισμα
Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι αποτέλεσμα του νομίσματος αλλα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης οποιο και να ειναι το νόμισμα
EUROKINISSI
«Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξει την επιστροφή στο δικό της νόμισμα. Η δραχμή την ίδια στιγμή που θα εκδίδονταν, θα είχε μια δραματική υποτίμηση. Αυτό σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που παίρνει 800 ευρώ, θα έπαιρνε 800 δρχ. με τις οποίες θα έβγαζε 3 μέρες και όχι 1 μήνα ...Κατάρρευση τραπεζικού συστήματος και εξαΰλωση όλων των καταθέσεων των πολιτών... Ακόμα και στην περίπτωση συναινετικής επιστροφής στη δραχμή, για να αποκτήσουμε τα απαιτούμενα συναλλαγματικά αποθέματα, θα έπρεπε να μας δανείσουν πάλι με Μνημόνιο, οπότε θα είχαμε και δραχμή και Μνημόνιο... Οι πλούσιοι που έχουν χρήματα στο εξωτερικό (250 δισ. ευρώ), θα ερχόντουσαν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα. Οι φτωχοί θα πέρναγαν τραγικά και οι πλούσιοι ζωή και κότα» (απόσπασμα από δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα, μετά το δημοψήφισμα).
«Αν πάμε πίσω στη δραχμή, αυτό θα σκοτώσει τον αγροτικό τομέα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους ανθρώπους με το Erasmus, τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Αυτά όλα θα ήταν ό,τι χειρότερο ... η Ελλάδα θα γίνει "αγνώριστη" σε έξι μήνες! ...Αυτό θα σκοτώσει την οικονομία μας, θα σκοτώσει τις ελπίδες των Ελλήνων. Εμείς είμαστε υπέρ του ευρώ και θα κερδίσουμε την Κυριακή ... Αν χάσουμε αυτά τα χρήματα (σ.σ. της ΕΕ), δεν θα υπάρχει οικονομία που θα μπορεί να πληρώσει συντάξεις, μισθούς» (απόσπασμα από δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά, πριν το δημοψήφισμα).

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πάει πολύ να εγκαλούν το ΠΑΜΕ οι χειροκροτητές του Τσίπρα

Η θέση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΔΟΕ είναι πάγια, παρουσιάστηκε και στις τρεις ως τώρα συνεδριάσεις του και αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση της ΑΣΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) στις 2/7/2015, που είναι κρεμασμένη στην ιστοσελίδα μας edupame.gr.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πρότειναν αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, με βάση τη δύναμη κάθε παράταξης, για να εκφραστεί η βούληση της βάσης και να λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις ευθύνης στο προεδρείο πρέπει να διατεθούν ως εξής: η πρώτη δύναμη τον πρόεδρο, η δεύτερη το γραμματέα και ούτω καθεξής. Τόνισαν την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο γιατί έρχεται αντιλαϊκή καταιγίδα και άρα επιβάλλεται η απρόσκοπτη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Ανοιχτή στήριξη στη Χρυσή Αυγή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απειλές κατά του κομμουνιστή δημάρχου Κ. Πελετίδη

'Ενα βήμα παραπέρα προχωρά η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι μηχανισμοί της στην επίθεση προς τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Κώστα Πελετίδη να αποστείλει έγγραφο στους αντιδημάρχους, στους προέδρους των υπηρεσιών και στις υπηρεσίες του Δήμου, στο οποίο σημείωνε πως «ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δε θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
Μετά από τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, που στάθηκε ξεκάθαρα απέναντι στην απόφαση του δημάρχου και που προανήγγειλε την τωρινή εξέλιξη, έρχεται τώρα ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Διονύσης Παναγιωτόπουλος, να προσπαθήσει να ...νουθετήσει τον Κ. Πελετίδη.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Tρυκ της ΚΝΕ στη διάρκεια της χούντας

Με αφορμή την επέτειο της "αποκατάστασης" της δημοκρατίας τους ή αν προτιμάτε την επέτειο αλλαγής φρουράς των υπηρετών της αστικής τάξης και των μονοπωλίων, θα δημοσιεύσουμε τρυκάκια της ΚΝΕ που ρίχτηκαν κατα τη διάρκεια της Χούντας. Τα όποια λάθη στο σκανάρισμα , ελπίζω, να μας τα συγχωρέσετε.Ότι δημοσιεύεται είναι από τις χρονιές 1969,1970,1971,  και ένα τρυκάκι από το 1973 που θα δημοσιευτεί πρώτο.

Η θέση του "ΚΚεσ", του ιδεολογικού προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ, για το συγκεκριμένο ψευτοδημοψήφισμα, ήταν ΝΑΙ στη συμμετοχή .΄Ολες οι φραστικές φιοριτούρες Τσίπρα , σήμερα  στο Πάρκο Ελευθερίας, γίνονται για τα μάτια του κόσμου, για να παίξει το ρόλο του "αριστερού". Μόνο που  το έργο είναι κωμωδία.
Τέτοιοι ήταν μια ζωή.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Ένα ακόμα μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ απόψε. Είναι φανερό και σε αυτούς (ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,ΝΔ ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ ) πλέον ότι το ταξικό κίνημα θα αντιπαρατεθεί στις επιδιώξεις τους , μαζικοποιημένο και αποφασισμένο να οικοδομήσει ακόμα περισσότερο το μέτωπο της ανατροπής. Είναι ακόμα πιο σίγουρο ότι οι τριτομνημονιακές δυνάμεις, δε θα περάσουν καθόλου καλά γιατί τα αναχώματα σιγά σιγά ξεσκεπάζονται και δε θα μπορέσουν να κρατήσουν το λαϊκό ποτάμι της οργής που θα συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ κάνοντας τους χειρότερους εφιάλτες τους πραγματικότητα


Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Χρεοκοπία ψευδαισθήσεων, επιχειρημάτων...

Αυτό που πραγματικά χρεοκόπησε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η άποψη πως είναι δυνατόν να υπάρξει διέξοδος για το λαό χωρίς ρήξη με το κεφάλαιο, την εξουσία του και την ΕΕ. Ολα τα επιχειρήματα πάνω στα οποία βασίστηκε η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012 μέχρι το 2015, ότι μπορεί μια κυβερνητική εναλλαγή εντός του συστήματος, μια άλλη διαπραγμάτευση εντός των θεσμών της ΕΕ, να φέρουν θετικές εξελίξεις για το λαό έχουν στην πραγματικότητα καταρρεύσει. Αποδείχθηκε ότι το αντεργατικό - αντιλαϊκό πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ είναι δεσμευτικό, δεν χωρά πολλές αναπροσαρμογές και εναλλακτικές. Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπολόγιζε σε μια δυνατότητα αλλαγής στο μείγμα διαχείρισης σε επίπεδο ΕΕ, περνώντας σε μια λιγότερη περιοριστική πολιτική. Ποντάρισε σε μια έστω μικρή ανάκαμψη που θα του επέτρεπε να δώσει με το ένα χέρι λίγα ψίχουλα σαν αυτά που υπήρχαν στο περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ενώ με το άλλο χέρι θα προωθούσε με πιο ευέλικτο τρόπο απ' τους προηγούμενους μια σειρά αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις αναγκαίες για τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Θα μπορούσε, όμως, αυτά τα «ψίχουλα» να τα «πουλήσει» ως πρώτα βήματα, για να ανοίξει ο δρόμος για ανάκαμψη των απωλειών, για επαναφορά δικαιωμάτων, για κατάργηση του αντεργατικού - αντιλαϊκού μνημονιακού πλαισίου. Υπολόγιζε έτσι πως τάζοντας ανέξοδα «ελπίδα» θα μπορούσε να πετύχει ό,τι δεν μπόρεσαν όλοι οι άλλοι, να προωθήσει μια πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου αλλά με έναν πιο ήπιο τρόπο που θα εξασφαλίζει την εργατική - λαϊκή συναίνεση, αξιοποιώντας και τα «ερείσματά» του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Εργοδοτικό έγκλημα στη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού

Ζάκυνθος: Εκπαιδευόμενη σε ξενοδοχείο άφησε την τελευταία της πνοή από εξάντληση
Άλλο ένα τραγικό περιστατικό που αποδεικνύει την εντατικοποίηση της δουλειάς, σε σημείο εξόντωσης, των εργαζομένων στη «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού, συνέβη το Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό Ζακύνθου, μια εκπαιδευόμενη μαθήτρια από το εξωτερικό λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της, ενώ κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο άφησε την τελευταία της πνοή.

Αφιέρωμα στο Σωτήρη Πέτρουλα

Για το αφιέρωμα στο Σωτήρη Πέτρουλα θα χρησιμοποιήσουμε δύο εφημερίδες:

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 20 Ιούλη 1975. Το πρώτο αφιέρωμα στον Πέτρουλα, ένα χρόνο σχεδόν μετά τη  νόμιη κυκλοφορία του, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 24 Ιούλη 1965. Θα διαβάσουμε την περιγραφή της κηδείας του Πέτρουλα.Η εφημερίδα γενικά ανήκε στο χώρο του Κέντρου. Από τον Ιούλιο του 1965 στρέφεται προς τον ...Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «προοδευτικός» δήμιος των συνταξιούχων


Και τι δεν έχουμε ακούσει τελευταία για τον «εξαναγκασμό» της κυβέρνησης της «πρώτη φορά αριστεράς», συνεπικουρούμενης από όλα τα κόμματα των «πολλών φορών δεξιά», να φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πακέτο μέτρων - λαιμητόμο για το λαό, το οποίο αποτελεί μέρος μόνο του 3ου μνημονίου. Από τον πρωθυπουργό της «κυβερνώσας αριστεράς», Τσίπρα, μαθαίνουμε ότι υπογράφει και προωθεί αντιλαϊκά μέτρα που δε συμφωνεί! Που δεν είναι πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών. Μέχρι και για πραξικοπήματα ακούσαμε...
Πρόκειται για χοντρό δούλεμα. Στην πρόσφατη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στην ΕΡΤ, ο ίδιος πρόβαλε την επιβολή ή αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας ως «μια προοδευτική πολιτική»! Δεν το παρουσίασε σαν ένα μέτρο «εξαναγκασμού», αλλά το υιοθέτησε πλήρως, δίνοντάς του μάλιστα και προοδευτικό περιεχόμενο. Συνεπώς, πρέπει να υιοθετηθεί και να στηριχτεί από τους συνταξιούχους, παρόλο που κάθε χρόνο θα αφαιμάζεται το ήδη πενιχρό τους εισόδημα με επιπλέον 854 εκατομμύρια ευρώ, διότι τόσο θα στοιχίζει το «προοδευτικό» μέτρο.
Την ίδια στιγμή, στην ίδια συνέντευξη, είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι «δώσαμε τη μάχη για να μη μειωθούν οι συντάξεις σύμφωνα με τις αρχικές προτάσεις των δανειστών». Τώρα το πώς κάθε χρόνο οι συνταξιούχοι θα καταβάλλουν από τις συντάξεις επιπλέον 854 εκατ. ευρώ για να αγοράζουν την «πρώτη φορά δωρεάν Υγεία» του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα δε θα μειώνονται και οι συντάξεις, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και οι επιχειρηματίες το ξέρουν.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

To πρόγραμμα του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα

Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ' τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές...» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στον γνωστό χώρο του πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, στις 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη.
Δίνουμε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα που θα έχουν οι τρεις μεγάλες σκηνές του Φεστιβάλ (Κεντρική, Λαϊκή και Μαθητική Σκηνή). Γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες συναντιούνται και στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ μαζί με νέους δημιουργούς, σε αφιερώματα, συναυλίες και λαϊκά γλέντια.

Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.30 Παντελής Θαλασσινός.
23.30 Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Χρήστος Θηβαίος.
  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.00 Αφιέρωμα σε νικηφόρα μάχη του ΕΛΑΣ στην Εδεσσα από την ομάδα παραδοσιακών χορών της ΚΝΕ και το παραδοσιακό συγκρότημα της ΚΝΕ.
21.30 «Από τα μπουντρούμια και την εξορία του νέου κόσμου ξεκινά η ιστορία». Μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
22.45 Νησιώτικο γλέντι με τους Νίκο Οκονομίδη και Κυριακή Σπανού.
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20.00 Συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα.
21.30 Συναυλία hip hop με τους «Rebellion Connexion + Frank» («Manifesto the label»).
23.30 Συναυλία με τους Ησαΐα Ματιάμπα και Μύρωνα Στρατή.

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.00 «Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα...». Ενορχήστρωση: Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Τραγουδούν: Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Δημήτρης Μπάσης.
23.00 «Με τα φώτα στη διαπασών». Συναυλία με τους: Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελο.
  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.30 Χοροί και τραγούδια της Κάτω Ιταλίας από τους «Encardia».
23.15 Λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20.00 Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα από μαθητές, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος».
21.00 Συζήτηση: «"Κάθε εκπαιδευτικό σύστημα... μεταδίδει τις αρχές και τις αξίες του υπάρχοντος κοινωνικού συστήματος κι έτσι λειτουργεί ως παράγοντας αναπαραγωγής του" (βιβλίο Πολιτικής Παιδείας, Β' Λυκείου). Τι μαθαίνουμε τελικά στο σχολείο;».
22.00 Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.
22.30 Ροκ συναυλία με τους «Sober».
22.45 Ροκ συναυλία με τους «KollektivA».

Σάββατο 19 Σεπτέμβρη
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.30 Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, με τίτλο «Λύπησε αυτούς που δεν ονειρεύονται... Κατάκτησε το αδύνατο». Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θάνος Μικρούτσικος, ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου, Αφροδίτη Μάνου και Μίλτος Πασχαλίδης.
23.30 Μεγάλη συναυλία.
  • ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ
21.30 Παραδοσιακό γλέντι με τη Γιώτα Βέη.
23.30 Λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
  • ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
19.00 Συναυλία με μαθητικό συγκρότημα.
21.30 Βράβευση νικητριών ομάδων του 2ου Πανελλαδικού μαθητικού διαγωνισμού συλλογικής ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».
22.30 Συναυλία με τη «Strofi band».
23.00 Stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.
23.45 Συναυλία με τους «Imam Baildi».

Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τι θα έκανε το ΚΚΕ αν ήταν στη θέση της κυβέρνησης;

Συχνά ακούμε καλοπροαίρετα τον εξής προβληματισμό: «Τι θα κάνατε εσείς στη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»;
Το ερώτημα δεν είναι παράλογο
Ομως θα πρέπει να το βάλουμε στη σωστή διάστασή του:
Αν βρισκόμασταν ως ΚΚΕ στη «θέση» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη θέση της αστικής διαχείρισης, στη θέση της υπεράσπισης των συμφερόντων του κεφαλαίου που διεκδικεί ανάκαμψη της κερδοφορίας του, εξασφαλίζοντας τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που του δίνει η συμμετοχή στην ΕΕ, την Ευρωζώνη και γενικότερα στις ευρωατλαντικές συμμαχίες, το ΝΑΤΟ. Αν βρισκόμασταν στη «θέση» της ανάληψης μιας διακυβέρνησης που είναι όργανο της εξουσίας των μονοπωλίων. Αν βρισκόμασταν στη «θέση» των διαπραγματεύσεων για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στα τραπέζια της ΕΕ, της Ευρωζώνης και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Αν βρισκόμασταν λοιπόν σε αυτή τη «θέση», πράγματι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπορούσαμε παρά να έχουμε τα ίδια διλήμματα - συνέχιση εντός ευρώ ή επιλογή της χρεοκοπίας ανεξέλεγκτης ή ελεγχόμενης και καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής; Ζυγίζουμε τι συμφέρει περισσότερο το κεφάλαιο και επιλέγουμε. Ετσι έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ...
Αν βρισκόμασταν σε αυτή τη «θέση», όμως θα ακυρωνόμασταν ως Κομμουνιστικό Κόμμα, ως κόμμα της εργατικής τάξης και των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, θα γινόμασταν άλλο κόμμα που δεν θα μπορούσε να παλεύει για λογαριασμό των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων.

Προσαγωγή στελεχών του ΚΚΕ λόγω αφισοκόλλησης για εκδήλωση για τον Πέτρουλα

Η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση επιτέλους βρήκε τον αντίπαλο της. Είναι το ΚΚΕ. Πριν λίγες μέρες επιχειρήθηκε  το χτύπημα  στη διαδήλώση του ΠΑΜΕ, εν τω  μεταξύ τα  αγροτοδικεία είναι σε πλήρη λειτουργία. Και τώρα αυτό και ποιος ξέρει πόσα άλλα αλλού. Η προσαγωγή στη Λακωνία στελεχών του ΚΚΕ επειδή, άκουσον άκουσον, τόλμησαν να κάνουν αφισοκόλληση για να τιμηθεί σε εκδήλωση στην Αρεόπολη στις 26 Ιούλίου, ο Σωτήρης Πέτρουλας.
Σε ανακοίνωση της η Τ.Ε Λακωνίας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί «ένδειξη του κλίματος αυταρχισμού που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι προϊόν των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων τόσο των τωρινών όσο και εκείνων που πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Αυτά τα νέα μέτρα φέρνουν όξυνση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Οι εργαζόμενοι, οι λαϊκοί άνθρωποι της περιοχής, να απαντήσουν με τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση του ΚΚΕ για να τιμήσουμε όλοι μαζί το Σωτήρη Πέτρουλα την ερχόμενη Κυριακή στην Αρεόπολη».

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Το «όχι» τους ήταν «ναι»

Το «όχι» τους ήταν «ναι» 
Το μαύρο - άσπρο επιχείρησε να κάνει ο Αγγ. Χάγιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με συνέντευξή του στη χτεσινή «Εφημερίδα των Συντακτών». Υποστηρίζοντας ότι το ΚΚΕ «ρίχνει άκυρο σε στόχους ρήξης σήμερα», προχωρά σε λαθροχειρία, προκειμένου να δικαιώσει τη στάση του δικού του πολιτικού χώρου, που στήριξε την κυβερνητική πολιτική, προσφέροντας απλόχερα το άλλοθι που ήθελε η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα, στηρίζοντας με φανατισμό το «όχι», ενώ ήξεραν πολύ καλά πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει αύριο το «όχι», για να πει «ναι» σε ένα νέο αντιλαϊκό μνημόνιο. Το ζήτημα δεν είναι εάν ένα κομμάτι του κόσμου που ψήφισε «όχι» το ψήφισε έχοντας την εντύπωση ότι έτσι απορρίπτει την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια τη λιτότητα ακόμα - ακόμα και την ίδια την ΕΕ, το ευρώ. Το ζήτημα είναι τι στάση κρατούν οι πολιτικές δυνάμεις στο προσκλητήριο της κυβέρνησης. Εκαναν ή όχι πλάτη στην προσπάθειά της να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις και εντυπώσεις στο λαό; Πρόσφεραν ή όχι τη σημαία τους στο «σόου» που έστησε ο Τσίπρας; Εδώ μέχρι και κοινούς εκλογικούς αντιπροσώπους είχαν στα εκλογικά κέντρα. Να θυμηθούμε πως δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένες φορές με την αρωγή Χρυσαυγιτών με πολιτικά προπηλάκιζαν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, που προπαγάνδιζαν τη θέση του Κόμματος 
Το τριπλό «όχι» εξέφρασε μόνο η πολιτική στάση του ΚΚΕ, το οποίο και έδωσε μια άνιση μάχη ενάντια και στα κόμματα του «ναι» και στα κόμματα του κυβερνητικού «όχι».
Ο πολιτικός χώρος που αντιπροσωπεύει ο Αγγ. Χάγιος σύρθηκε πίσω από το κυβερνητικό «όχι», δεν αντιπάλεψε τον ωμό εκβιασμό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς τους εργαζόμενους, η οποία πήρε αυτό το «όχι» και το μετέτρεψε σε ένα νέο «περήφανο» μνημόνιο. Οσο για την εκτίμηση του Αγγ. Χάγιου πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε κορμό ενός μνημονιακού "εθνικού" τόξου», αλήθεια αυτό πότε έγινε; Την Κυριακή το βράδυ, μετά το δημοψήφισμα; Δηλαδή, την Κυριακή το πρωί, που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν το «όχι» που οδήγησε στο μνημόνιο, τι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ; Ριζοσπαστικό και αριστερό κόμμα; Πολύ όψιμα βρήκαν το φως τους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί, μέχρι τώρα, πήγαιναν χέρι-χέρι με τη σημερινή κυβέρνηση σε όλες τις στρατηγικές επιλογές της, συμβάλλοντας και αυτοί στον αποπροσανατολισμό και στον αφοπλισμό του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Βέβαια, ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρήκε το φως της, ούτε η κυβέρνηση άλλαξε ξαφνικά χαρακτήρα και πολιτική. Απλά ορισμένοι, μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, επιχειρούν να απαγκιστρωθούν από τη μέχρι τώρα πολιτική τους και να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, συνεχίζοντας από νέες θέσεις να παίζουν το ρόλο του αναχώματος προς την πραγματική ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

"Ένα κόμμα, το ΚΚΕ, "απροσάρμοστο"

Ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο , 16 Γενάρη του 1979. Θα διαβάσετε μια δήλωση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Το θέμα θα το καταλάβετε εύκολα. Ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από το χαρακτηρισμό του τότε πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή στο ΚΚΕ. Επαναλαμβάνω βρισκόμαστε στο Γενάρη του 1979.
Τη θέση του "ΚΚεσ" δεν είναι δύσκολο να τη μαντέψετε. Όπως ίσως θυμάστε κάποιοι, τάχτηκε υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ  στη σχετική ψηφοφορία, ψηφίζοντας ΝΑΙ, ενώ αποχώρησαν το ΚΚΕ και..το ΠΑΣΟΚ(!!!)
Ο σκοπός της ανάρτησης είναι να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι, ή μάλλον να επιβεβαιωθεί για μια φορά ακόμη, ότι το κόμμα μας είναι δικαιωμένο διαχρονικά και οι εκτιμήσεις του ήταν σωστές. 
Δεν έβαλε νερό στο κρασί του, όσο και να προσπάθησαν κάποιοι, ούτε άλλαξε . Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ 100%.
Επειδή το κείμενο είναι σε πολυτονικό και το σκανάρισμά του είχε προβλήματα, προτίμησα της λύση φωτογραφίας κάθε σελίδας.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Δυο χιουμοριστικά βίντεο της ΚΝΕ




Με σχέδιο η επίθεση στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Εκθετη είναι η κυβέρνηση Τσίπρα μετά την προχτεσινή επίθεση της αστυνομίας στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, την ώρα που στη Βουλή γινόταν η συζήτηση για το τρίτο μνημόνιο. Πέρα από την πρώτη εικόνα, η συγκέντρωση στοιχείων σχετικά με την επίθεση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν μια καλά προσχεδιασμένη επίθεση. Η αστυνομία έδρασε με επιτελικό σχέδιο και ξεκάθαρο στόχο όχι μόνο να αδειάσει την περιοχή έξω από τη Βουλή, αλλά και να χτυπήσει διαδηλωτές σε μεγάλη απόσταση από τη Βουλή. Είναι χαρακτηριστική η επίθεση από ομάδα «Δέλτα» που έγινε στο ύψος του «Φιξ», δηλαδή χιλιόμετρα μακριά, την ώρα μάλιστα που οι διαδηλωτές μάζευαν τα πανό τους.
Ολα τα στοιχεία συγκλίνουν: Ωρα πριν την επίθεση είχαν εντοπιστεί σε αρκετούς χώρους γύρω από την πλατεία ακροβολισμένες ομάδες των 6-7 ατόμων εμφανώς άσχετων με τους διαδηλωτές. Γύρω στις 9, την ώρα δηλαδή που θα άρχιζε η συζήτηση στη Βουλή, μια ομάδα στο ύψος της «Μ. Βρετάνιας» άνοιξε «πετροπόλεμο» με αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ύψος των «λουλουδάδικων». Με τους δρόμους ελεύθερους από διαδηλωτές τόσο προς την Πανεπιστημίου που ήταν άδεια, όσο και την Γεωργίου που επίσης ήταν άδεια, η αστυνομία επέλεξε να στρέψει με ρίψη χημικών την αρχική μικρή ομάδα των δήθεν αντιεξουσιαστών προς τον κύριο όγκο της διαδήλωσης, δηλαδή προς την Αμαλίας. Ακολούθησε μαζική ρίψη μολότοφ που προφανώς ήταν αποθηκευμένες σε κοντινά σημεία, με την αστυνομία αυτή τη φορά να εκτοξεύει ό,τι χημικό είχε πάνω της, ενώ ταυτόχρονα άρχισε και την ρίψη βομβών κρότου - λάμψης μέσα στο σώμα της διαδήλωσης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στην Αμαλίας με κεφαλή προς το Σύνταγμα άρχισαν συγκροτημένα να κινούνται προς το Ζάππειο και τους στύλους του Ολυμπίου Διός. Από το σημείο αυτό και μετά αστυνομία και «αντιεξουσιαστές» λειτούργησαν σαν ενιαία ομάδα. Επεσαν πάνω στο σώμα της διαδήλωσης με στόχο να τη διαλύσουν. Δεν τα κατάφεραν και η διαδήλωση έφτασε συγκροτημένα έως το «Φιξ». Στο σημείο αυτό οι δυνάμεις «Δέλτα» της αστυνομίας εγκατέλειψαν κάθε πρόσχημα (ότι δήθεν κυνηγούσαν «αντιεξουσιαστές») κι έπεσαν με μανία στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Η ψύχραιμη στάση της περιφρούρησης της διαδήλωσης αποσόβησε τα χειρότερα, αφήνοντας την κυβέρνηση έκθετη στο γεγονός ότι με δική της εντολή εφαρμόστηκε ένα από τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου Τσίπρα, η καταστολή του εργατικού κινήματος.
Ριζοσπάστης

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το τεράστιο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Άκου πρωτηφορααριστεράκο

Έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή και για σας και για μας:
Για σας, για να κάνετε αυτό που τόσα χρόνια έχετε κατά νου, να επιτεθείτε στο ΠΑΜΕ και με το τελευταίο μέσο που σας είχε απομείνει, όντας κυβερνητική εξουσία πλέον, τους προβοκάτορες. Όλα τα άλλα τα είχατε δοκιμάσει.
Η υποστήριξη προς τον Τσίπρα "πέφτει" - τώρα οδομαχίες 
απειλούν την Αθήνα
Για μας, διότι θα αποκαλυπτόταν μπροστά στα μάτια όλων ποιοι πραγματικά είσαστε, πόσο διαφορετικά είναι τα "αριστερά" χημικά, τα οποία υποτίθεται ότι καταργήσατε.  Έτσι κι αλλιώς αυταπάτες δεν είχαμε αφού κάποιος, κάπου, κάποτε, είχε φροντίσει να σας καρφώσει, όχι ειδικά εσάς, άλλα όλους όσοι είναι σαν και σας:
«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιμη από την Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που μπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα μπορούσε να κάνει η Δεξιά».
Για την οικονομία του λόγου ο Ανιέλι ήταν αυτός που το  είπε, γνωστός και αυτός, και σίγουρα ήξερε τι έλεγε.
Και μια και το έφερε η κουβέντα. Αλήθεια ήξεραν οι Γερμανοί ότι θα γίνουν "οδομαχίες", πριν καλα καλά γίνουν; Ισχύει δηλαδή η παροιμία "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν αφήνει;"

Λοιπόν πρωτηφορααριστερούληδες  την περασμένη Κυριακή στην Τρίπολη ο  Δημήτρης Κουτσούμπας τιμώντας τους 300 και πλέον εκτελεσμένους κομμουνιστές,στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο περιπτώσεις...
Της κόκκινης δασκάλας Αθηνάς Μπενέκου που είπε στο θανατοδικείο της Τρίπολης:
"Βλέπω γύρω μου βλέμματα μίσους και αντιπάθειας και καταλαβαίνω πως βρίσκομαι σε εχθρικό περιβάλλον. Τούτο όμως δε με νοιάζει καθόλου, γιατί ξεπλήρωσα το χρέος μου σαν αντάρτισσα και είμαι έτοιμη να δεχτώ όποια τιμωρία μου βάλετε. Το έγκλημά μου είναι ότι αγάπησα το λαό και πήρα την υπόθεσή του σαν δική μου για τον λυτρωμό του" και καταλήγοντας τους ξεκαθάρισε: "Δεν πρόκειται να μετανοήσω, γιατί δεν βλέπω να έκανα κανένα έγκλημα. Οσο για κείνους που κρατούν τον αγώνα του Λαού στο βουνό σας, λέγω ότι ξεπληρώνουν το χρέος τους και δεν είναι "συμμορίται", όπως τους λέτε. Τίποτε άλλο, ας με οδηγήσετε στο απόσπασμα...". Και πριν πέσει νεκρή από τα δολοφονικά βόλια τους είπε:« Εδώ στον τόπο που τον ποτίζετε με το αίμα μαου, αύριο, θα έρχονται τα παιδιά σας να τον ραίνουν με λουλούδια. Ζήτω το ΚΚΕ!»

Του  Κώστα Μουλόπουλου μέλους του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και αντιπρόσωπου της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης στην Πελοπόννησ ο οποίος στο δικαστήριο προσποιήθηκε ότι θέλει να κάνει αποκαλύψεις. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιοι τοποθέτησαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου μικροφωνικές εγκαταστάσεις, μεγάφωνα στην πλατεία και μερίμνησαν για το κατάλληλο - στημένο ακροατήριο, μεταφέροντας δημοσίους υπαλλήλους, όπως και μαθητές των Γυμνασίων, ώστε να παρακολουθήσει το φοβερό κατηγορητήριο και να ωφεληθεί «εθνικοψυχικά».
Ομως, ο Μουλόπουλος στην απολογία του, αντί για μετάνοια, αποκήρυξη των αγώνων του και αποκαλύψεις σε βάρος των συντρόφων του, άρχισε να μιλά για το ρόλο του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση, για το ποιος δημιούργησε, ποια είναι τα οράματα και τα ιδεώδη, για τα οποία πολέμησε ο ΔΣΕ. Τότε κάτωχρος ο πρόεδρος του Στρατοδικείου για την πανηγυρική διάψευσή του διέταξε να ξηλωθούν αμέσως οι μικροφωνικές και οι άλλες εγκαταστάσεις, «φυσώντας το και να μην κρυώνει».

Όπως καταλάβατε λοιπόν πρωτηφορααριστερούληδες και λοιποί προβοκάτορες,  δεν ήταν μόνο ο Μπελογιάννης ή Πλουμπίδης. Με παρόμοιο  ηρωισμό όλοι οι παππούδες μας στέκονταν έτσι. Να είστε σίγουροι πως κι εμείς είμαστε από το ίδιο υλικό φτιαγμένοι. Το κόμμα μας τέτοια παλικάρια έφτιαξε , τέτοια συνεχίζει να φτιάχνει.
Άδικα εντελώς κάνετε σχέδια επι σχεδίων για το πως θα χτυπήσετε το ΠΑΜΕ. Δε γίνεται , δε μπορείτε να καταφέρετε όσα δεν κατάφεραν τόσοι και τόσοι.
Το βίντεο είναι απο τα χτεσινοβραδινά γεγονότα.

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος με οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση του ΠΑΜΕ

Επεισόδια ξέσπασαν λίγα λεπτά μετά τις 9 στη συμβολή των οδών Αμαλίας, Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου στην πλατεία Συντάγματος, όταν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές» πέταξαν αντικείμενα και βόμβες μολότωφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην είσοδο της Βουλής, απέναντι από το ξενοδοχείο Μ. Βρετανία. Αυτό ήταν το έναυσμα για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής που απάντησαν με βόμβες κρότου λάμψης και χημικά, «πνίγοντας» μέσα σε λίγα λεπτά την πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους. 
Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη υπήρχαν όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση που είχαν καλέσει η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις.
Τα επεισόδια ξέσπασαν λιγά λεπτά μετά την στιγμή που η κεφαλή της μεγαλειώδους πορείας του ΠΑΜΕ, ακολουθώντας τη διαδρομή Φιλελλήνων και Αμαλίας είχε φτάσει στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος και συγκεκριμένα στην συμβολή Αμαλίας και Όθωνος.  
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής ξεκίνησε από τη συμβολή Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου επί της λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση προς το Ζάππειο, όπου βρισκόταν το μαζικό και μαχητικό μπλοκ του ΠΑΜΕ. Οι «αντιεξουσιαστές», στήνοντας ένα σκηνικό κλεφτοπόλεμου, «υποχώρησαν» στη Αμαλίας, «παρασέρνοντας» έτσι και τις δυνάμεις καταστολής προς αυτήν την κατεύθυνση.    
Το μπλοκ του ΠΑΜΕ,  που, εξόφθαλμα όπως εξελίχτηκαν τα γεγονότα, ήταν ο στόχος του «πρώτη φορά αριστερά» καλά οργανωμένου σχεδίου, υποχώρησε συντεταγμένα και συγκροτημένα προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και τη Συγγρού, όπου διαλύθηκε περίπου στις 10.45.
902.gr


Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ευχαριστίες στους Αμερικάνους













Ο ένας διάδοχος του Παπανδρέου, εκσυχρονιστής, γνωστός και μη εξαιρετέος για όσα δεινά επεφύλαξε σε αυτό τον τόπο. Δεν ήταν και δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που ήταν. ΠΑΣΟΚος!!!!
Ο άλλος όμως, έφτασε να είναι μέλος του Π.Γ., υποψήφιος Γραμματέας  αντίπαλος της Αλέκας Παπαρήγα. Τι ακριβώς παιζόταν τότε; Τι είδους επίθεση δέχτηκε το κόμμα; Από τι γλίτωσε; Πόσο ηρωικός ήταν ο αγώνας του καπετάνιου; Όσο θα περνάει ο καιρός τόσο και θα ανακαλύπτουμε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ. Ίσως μετά το Χαρίλαο είναι μια από της μεγαλύτερες προσωπικότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, η οποία σίγουρα μπορεί να σταθεί, τηρουμένων των αναλογιών, δίπλα σε Μπελογιάννη , Ζαχαριάδη. Έτσι λοιπόν εξηγείται το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΙΣΟΣ των εκπροσώπων της αστικής τάξης , οι τόνοι λάσπης, ειρωνίας, λύσσας, στο πρόσωπό της. 'Αξιος θαυμασμού δε είναι και ο παλικαρίσιος τρόπος που τα ξεπέρασε όλα.Πραγματικός ηγέτης του ΚΚΕ
Θα άξιζε λοιπόν ένα γερό, αναδρομικό έστω, φτύσιμο στα μούτρα όλων αυτών των  πρώην οπαδών ή  φίλων που εγκατέλειψαν το κόμμα αναφερόμενοι απαξιωτικά το λιγότερο, στο πρόσωπο της Αλέκας. 
΄Ισως κάποιοι μάλιστα οφείλουν μια δημόσια συγγνώμη.



Οι «διαφωνούντες» εντός ΣΥΡΙΖΑ και τα συμπληρώματά τους εκτός

Ανεβαίνει ξανά το γνωστό έργο, με πρωταγωνιστές τους διαφωνούντες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος: Το κλασικό παιχνίδι που παίζεται μπροστά στα μάτια του λαού, όταν παίρνονται σκληρά μέτρα σε βάρος του, με στόχο να αθωώνεται τελικά το σύστημα της εκμετάλλευσης και να εγκλωβίζονται δυνάμεις στις προσπάθειες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ώστε ανενόχλητο το κεφάλαιο να εξαπολύει την επίθεσή του στο λαό. Αλήθεια, ποια ήταν η αντίδραση της «Αριστερής Πλατφόρμας», όταν στις 20 Φλεβάρη νομιμοποιούνταν όλα τα προηγούμενα μνημόνια; Οταν ο Π. Καμμένος ανακοίνωνε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ και νέα ΝΑΤΟική βάση; Οταν η κυβέρνηση δημοσίευε τις προτάσεις της που ήταν σχεδόν ίδιες με αυτές του Γιούνκερ; Σήμερα, πάλι τι προτείνουν στο λαό; «Εξοδο από το ευρώ - για την ΕΕ ούτε λόγος - ώστε να εξασφαλιστεί η έξοδος από την ύφεση και η ανάπτυξη»... Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο; Προφανώς για την καπιταλιστική ανάπτυξη, που αντικειμενικά πάει χέρι-χέρι με τη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων. Αυτή είναι η εναλλακτική που προτείνουν, που όμως την ντύνουν με συνθήματα για ρήξεις και συγκρούσεις. Ο,τι έκανε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό του μέχρι το Γενάρη του 2015 που βγήκε κυβέρνηση.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί... ξανάρχονται ( άρθρο του Ριζοσπάστη 1/1/1995)

Εδώ και λίγο καιρό, πολύς κόσμος πέφτει από τα σύννεφα , επειδή ανακάλυψε ότι η Ευρώπη δεν αλλάζει . Από την άλλη  σύμφωνα με όσα ισχυριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στη βδομάδα πριν το δημοψήφισμα , η Ευρώπη πρέπει να ξαναγίνει η Ευρώπη της αλληλεγγύης και των δημοκρατικών παραδόσεων , λες και υπήρξε τέτοια ποτέ.
Με αυτό το άρθρο θέλουμε να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ήξερε τι έλεγε, όταν ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ χόρευε στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής ενοποίησης. Το τι είχαμε ακούσει εκείνα τα χρόνια είναι γνωστό. Είχαν εξαντλήσει όλους του επιθετικούς προσδιορισμούς με το υβρεολόγιο τους, πολλές φορές χυδαίο.
Μια απλή ανάγνωση λοιπόν αρκεί για να  καταδειχθεί ότι σε πείσμα όλων , όχι απλά αντέξαμε, όχι μόνο δικαιωθήκαμε, αλλά είμαστε Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας

Αντικομμουνιστική έκρηξη εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ

Σε μια περίοδο που λαός δεν αναμένεται απλά να ματώσει, αλλά να εξανδραποδιστεί, ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στην προσπάθεια του να υπερασπίσει την.... "ευρωπαϊκή προοπτική" της χώρας, είπε αυτά που ακούτε στο βίντεο (απόσπαμα από ρεπορτάζ του STAR)
Για μας ο ρόλος όλων αυτών είναι γνωστός , επιβεβαιώνοντας τον προσδιορισό "ξεπουλημένοι". Καλούμε λοιπόν το λαό να πυκνώσει τις γραμμές του ταξικού εργατικού  κινήματος, γυρνώντας την πλάτη  σε αυτούς που ακόμα και τώρα δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Είναι καιρός να βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι και να αλλάξουν τους συσχετισμούς, κάνοντας τα σωματεία, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριβοβάθμια οργανωτές αντίστασης και όχι φωλιά κάθε είδους ξεπουλημένων.
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Χρήσιμες εφεδρείες...

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, έπειτα από μήνες σιωπής και ευδόκιμης θητείας των πλέον επιφανών στελεχών της σε υπουργικούς θώκους, όταν αυτά διαφοροποιήθηκαν απ' την κυβερνητική - κομματική «γραμμή» στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή. Το «παρών» Λαφαζάνη - Στρατούλη και το μισό «ναι» άλλων στελεχών, που το συνόδευσαν με την εξήγηση ότι δε θα υπερψηφίσουν μέτρα λιτότητας, «φούντωσε» σενάρια περί επικείμενης διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» γράφαμε για τη διαμόρφωση «χρυσών εφεδρειών» στο αστικό πολιτικό σύστημα. Η υπογραφή από μέρους της κυβέρνησης ενός σκληρού αντιλαϊκού μνημονίου σπρώχνει την «Αριστερή Πλατφόρμα» στο να παίξει ένα γνώριμο σ' αυτήν ρόλο, ενδεχομένως από νέα θέση, εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τη νέα συμφωνία - μνημόνιο

1. Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, να πουν το πραγματικό, ανυποχώρητο, μεγάλο «ΟΧΙ» στη συμφωνία - μνημόνιο, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και ν' αντιπαλέψουν στο δρόμο και τους χώρους δουλειάς τα μέτρα - φωτιά που περιέχει, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα βάρβαρα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων. Να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους για να μην οδηγηθεί ο λαός στην ολοκληρωτική χρεοκοπία. Να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα, τη λαϊκή συμμαχία, έτσι ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για να μπορέσει ο λαός ν' απαλλαγεί οριστικά και τελεσίδικα από την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που τον οδηγούν όλο και σε μεγαλύτερη βαρβαρότητα.

Oι χαρακτηριστικότερες στιγμές στη συγκέντρωση της Τρίπολης.

Tρεις ήταν οι στιγμές που κατά τη γνώμη μου ξεχχώρισαν σε αυτή την ξεχωριστή συγκέντρωση τιμής στους εκτελεσμένους συντρόφους μας.
Ιδιαίτερα  στέκομαι στη στιγμή που ο Γ.Γ. Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, συγκινήθηκε, η φωνή του έσπασε .... Ήταν την ώρα που αναφερόταν στην ηρωική δασκάλα Αθηνά Μπενέκου , την κόκκινη δασκάλα ,και σε όσα είπε λίγο πριν την εκτελέσουν.
 «Εδώ, στον τόπο που τον ποτίζετε με το αίμα μου, αύριο θα 'ρχονται τα παιδιά σας να τον ραίνουν με λουλούδια. Ζήτω το Κομμουνι­στικό Κόμμα Ελλάδας».
Σε αυτό το σημείο η φωνή του Γραμματέα έσπασε, γιατί τα λόγια της κόκκινης δασκάλας είχαν γίνει πράξη.
 Από αυτό και μόνο μπορείτε να καταλάβετε, όσοι δεν είσαστε εκεί, ότι δεν ήταν μια συνηθισμένη συγκέντρωση του ΚΚΕ.Η συγκίνηση ήταν διάχυτη. Δε είναι δα και λίγο να πατας το χώμα όπου έχουν ποτίσει με τομ αίμα τους πάνω από 300 κομμουνιστές
Και εκεί που η συγκέντρωση εξελισόταν, στις παρυφές του βουνού εμφανίστηκαν κάποιες μορφές που μα έκαναν όλους να ανατριχιάσουμε. Ήταν σύντροφοι μας με στρατιωτικές στολές ντυμένοι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού. Αν δεν είσαστε εκεί δε μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς συνέβαινε. Από τη μια ο Γραμματέας του κόμματος να  κομπιάζει, προς την στιγμή από τη συγκίνηση μιλώντας για την ηρωική κόκκινη δασκάλα, από  την άλλη ακίνητοι, ίδια φαντάσματα, να παρακολουθούν από το βουνό οι αντάρτες.
Τέλος μια ακόμα κορυφαία στιγμή ήταν όταν οι νέοι πρωτοπόροι, παιδιά 9 μέχρι 12 χρονών, μπήκαν με το πανό τους στη συγκέντρωση και πήραν θέση ανάμεσά μας. Ήταν το  επισφράγισμα των λόγων της ηρωική δασκάλας. Της δασκάλας τους.
ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ