Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

H Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Αργολίδας και οι "ξεπουλημένες" ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων Άργους και Ναυπλίου


Μαζική , όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ήταν η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Ναύπλιο.
Στην ανακοίνωση που καλούσε στη σημερινή συγκέντρωση , η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ,ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: 

"Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!
Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με τη μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά. Δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Συντονίζουμε τα βήματα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με την Πανελλαδική Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)."

Την ίδια μέρα οι ξεπουλημένες ηγεσίες των Εργατικών Κέντρων  Άργους και Ναυπλίου έκαναν αυτό που ξέρουν καλά τόσα χρόνια. Πήγαν στις εξοχές για ...λουλούδια και σουβλάκια. Πιο συγκεκριμένα. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους, και αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ  ο οποίος πρωτοστάτησε στους "κοινωνικούς διαλόγους" με την προηγούμενη αλλά  και με την "αριστερή" κυβέρνηση,  έκλεισε το Εργατικό Κέντρο και αναχώρησε για ...άγνωστη κατεύθυνση.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπλιέων, κάλεσε τους εργαζόμενους   σε γιορτή στην παραλία Καραθώνα  προσφέροντας δωρεάν 5.000 σουβλάκια 2.000 λουκάνικα,  πολλά και διάφορα εδέσματα και 1 τόνο κρασί περίπου.
Σε ανακοίωση της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Αργολίδας τόνιζε:

"Πέφτουν σε αντιφάσεις ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου μαζί με την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΝ, αφού από τη μια «καλούν», όπως γράφει η ανακοίνωση τους, « …σε μαζική συμμετοχή στη Πρωτομαγιάτικη Απεργία…» βέβαια χωρίς να μας λένε πού και από την άλλη, πολύ πιο σθεναρά, καλούν σε φεστιβάλ λουλουδιών και στεφανιών με δωρεάν φαγητό στην Καραθώνα, όπου δεσμεύονται ότι πρόεδρος και πλειοψηφία των μελών της διοίκησης του ΕΚΝ, θα βρίσκεται εκεί εθελοντικά για να εξυπηρετεί τις ανάγκες που θα προκύψουν απο αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων. 
 Ο πρόεδρος του ΕΚΝ, σε συνέντευξη του τονίζει «…πως η Πρωτομαγιά, όπως την έχουμε συνηθίσει ως τώρα, πάντα είχε αγωνιστικό χαρακτήρα, στην Ευρώπη όμως και στον ανεπτυγμένο κόσμο έχει καθιερωθεί ένα είδος φεστιβάλ. Στην Ελλάδα του 2015…, λέει, …και της ανθρωπιστικής κρίσης, μια τέτοια εκδήλωση ταιριάζει…
Αυτός είναι ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός της Αργολίδας. Υπονομευτές του κινήματος, εργατοπατέρες που κατάντησαν τα εργατικά κέντρα μανάβικα και τα περισσότερα εργατικά σωματεία, φερέφωνα των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να διαχωρίσουν τη θέση τους από ξεπουλημένες ηγεσίες και να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση του αγώνα και την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος."
Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και τη "συγκέντρωση" του Δήμου και του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ













ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...."ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ"  ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΘΩΝΑ




Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Χρήστος Νταβάκος (αριστερά) και ο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ναυπλιέων και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού 

Δεν υπάρχουν σχόλια: