Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βουλή: Απείλησε τη Λιάνα Κανέλλη ο χρυσαυγίτης Λαγός - Αρνήθηκε να καταδικάσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Απειλητικά προς τη Λιάνα Κανέλλη κινήθηκε στους διαδρόμους της Βουλής οχρυσαυγίτηςβουλευτής, Γιάννης Λαγός,ενοχλημένος επειδή η βουλευτής του ΚΚΕ είναι μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης.
Ο Γ. Λαγός εξαπέλυσε απειλές στη Λιάνα Κανέλλη λέγοντας «σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, να δεις πώς θα φύγεις».
«Με απειλείς;», τον ρώτησε η Λιάνα Κανέλλη.
«Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση», συνέχισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;» ανταπάντησε η Λιάνα Κανέλλη.
Αμέσως μετά η κοινοβουλευτική ομάδα έθεσε το θέμα στη διάσκεψη των προέδρων όπου η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα ούτε καν να το καταδικάσει και παρέπεμψε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής. Μάλιστα μετά την αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ, έθεσαν θέμα ψηφοφορίας οι βουλευτές από ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ και την αρνήθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.
Καταγγέλλει επίσης τη στάση της προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, "παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής".
Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της Βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την Χρυσή Αυγή, η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό». 
Τα άλλα κόμματα
Αργότερα για να μαζέψει τα αμάζευτα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει το γεγονός.
Για «χυδαία, άνανδρη και ανάρμοστη» επίθεση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, και πρόσθεσε ότι «είναι απορίας άξιο που το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δε θέλησε να καταδικάσει η διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή».
«Το λυπηρό και περισσότερο ανησυχητικό γεγονός το οποίο και καταγγέλλουμε είναι η προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να μην πάρει θέση τόσο η ίδια όσο και η Διάσκεψη και να μην καταδικάσουν την ωμή επίθεση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Βουλευτή, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
Πηγή:902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: