Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πρώτη φορά ... "αριστερά" και...ΝΑΤΟϊκά

Το ρεπορτάζ  και οι δηλώσεις Καμένου είναι από την εφημερίδα "δημοκρατική" της Ρόδου.
Αναφερόμενος στην πρότασή του για μεταφορά της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ από την Κρήτη στο νησί του Αιγαίου, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο».
«Με σεβασμό προς το περιβάλλον, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που θα διαμένουν εδώ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η Κάρπαθος, όπως νοσοκομεία και βεβαίως θα μπορεί η Κάρπαθος να μετατραπεί και σε ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης των ιπταμένων όλων των συμμαχικών χωρών», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
«Γύρω από την Κάρπαθο υπάρχουν γύρω στα 30 αεροδρόμια, τα οποία κατά τη χειμερινή περίοδο ουσιαστικά δεν λειτουργούν. Είμαστε σε μία χώρα που έχει 360 ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια, ιδανικές συνθήκες για την πτήση. Θεωρούμε ότι η Κάρπαθος, με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των πολιτών μπορεί πράγματι να φιλοξενήσει μία μεγάλη εγκατάσταση συμμαχική, η οποία θα εξυπηρετήσει και τα συμμαχικά αλλά και τα εθνικά συμφέροντα», συμπλήρωσε.
Απαντώντας προς τους επικριτές του εγχειρήματος, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε καμία καινούρια αμερικανική βάση που ακούγεται, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία καινούρια νατοϊκή βάση».


Σε σχόλιό της, η ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, αναφορικά με τις δηλώσεις του Π. Καμμένου στην Κάρπαθο, τονίζει:
«Ο υπουργός Αμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, κάλεσε τους Καρπάθιους να δεχτούν να φιλοξενήσουν τη ΝΑΤΟική βάση, λες και πρόκειται για τουριστικό γκρουπ! Υπόσχεται οφέλη, όταν μόνο κινδύνους πολεμικής εμπλοκής επιφυλάσσει το νέο ορμητήριο της ευρωατλαντικής συμμαχίας για τον έλεγχο δικτύων μεταφοράς ενέργειας και αγορών.Εξάλλου, ποια ανάπτυξη τουριστική μπορεί να έχει το νησί, ποιος επισκέπτης θα θέλει να κάνει διακοπές σ' ένα τόπο, όπου προσγειώνονται και απογειώνονται τα πολεμικά αεροσκάφη, πουσκορπίζουν φωτιά και θάνατο στη γύρω περιοχή; Εμείς καλούμε το λαό της Καρπάθου να δώσει στην κυβέρνηση περήφανη απάντηση, ότι για κανένα οικονομικό όφελος δε δέχεται να μετατραπεί το νησί της Καρπάθου σε ορμητήριο πολέμου και θανάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: