Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Σταχτυολογούμε από τον ΟΔΗΓΗΤΗ του Μάη - 1ο

Θεσούλα στην ΕΡΤ εξασφάλισε η ΧΑ με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης 

«Κατά τη γνώμη μου, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας πρέπει να εξασφαλίζει την ισονομία όλων. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν εμένα μου είναι απεχθείς κάποιες ιδέες». Αυτά δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το νο- μοσχέδιο που αφορά την ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση του Παναγιώταρου. Ίσες αποστάσεις δηλαδή, που δίνουν το δικαίωμα στο ναζιστικό μόρφωμα να χύνει το δηλητήριό του και μέσα από τις συχνότητες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Και βέβαια η συγκεκριμένη δήλωση έρχε- ται ως συνέχεια άλλων δηλώσεων και κινήσεων στελεχών της κυβέρνησης που καλλιεργούν την ανοχή απέναντι στους φασίστες, λες και είναι απλά ένα ακόμα πολιτικό κόμμα, λες και ο ναζισμός είναι απλά μια ακόμα ιδεολογία. Ας βγάλει ο καθένας συμπεράσματα για το ποιος δίνει ανοχή στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή


Η κρίση χτύπησε και τους εφοπλιστές (εδώ γελάνε…) 

Πρόσφατα τα “Νέα” έγραψαν πως ο ελληνόκτητος στόλος παραμένει πανίσχυρος σήμερα «με τη μεγαλύτερη οικονομική αξία παγκοσμίως, που υπολογίζεται σε περίπου 106 δισ. δολάρια και ελέγχει το 19% των τάνκερ όλου του πλανήτη». Μάλιστα ορισμένοι από τους Έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται και στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κό- σμου... Την ίδια περίπου στιγμή, σε άλλο ρεπορτάζ στα “Παραπολιτικά”, διαβάσαμε πως αυτοί οι αναξιοπαθούντες (που παρεμπιπτόντως δεν πληρώνουν και δεκάρα τσακιστή για φόρους) ετοιμάζονται να αποσύρουν όσα σύγχρονα πλοία υπάρχουν στην ακτοπλοΐα και να τα αντικαταστήσουν με άλλα, παλιότερα, και λιγότερο ενεργοβόρα. Αυτό γιατί όπως υποστηρίζει η εφημερίδα τους “χτύπησε η κρίση” και βρίσκονται σε “δύσκολη κατάσταση”. Επί της ουσίας, θα βάλουν σαπιοκάραβα στα ήδη μειωμένα δρομολόγια, πράγμα που αν και επι- κίνδυνο για τους επιβάτες και το πλήρωμα, είναι πιο κερδοφόρο για το κεφάλαιο. Όλα στο βωμό της κερδοφορίας με δικαιολογία την κρίση, την ίδια ώρα που ο πλούτος των εφοπλιστών ζαλίζει

Αν έρθει σε “ρήξη” η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί να μην τη στηρίξει το ΚΚΕ;

 Οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντιπαράθεσης εντός της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων, εκφράζοντας αντιτιθέμενα μεγάλα συμφέροντα, είναι ψευδεπίγραφη “ρήξη”. Υπηρετεί τους στόχους μερίδας του κεφαλαίου που θα ωφεληθεί από μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη και ένα πιο υποτιμημένο νόμισμα. Γι’ αυτό δε διαλέγουμε αν οι οικογένειές μας θα χρεοκοπήσουν με ευρώ ή δραχμή, με εσωτερική ή και εξωτερική υποτίμηση ή όποιο άλλο σενάριο ακούγεται. 
 Ακόμα και χωρίς ευρώ κουμάντο στην οικονομία και την εξουσία θα συνεχίσουν να κάνουν τα μονοπώλια. Θα είναι εδώ δηλαδή όλα όσα οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία. Οι νόμοι που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, η ανεργία, τα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, η παιδεία εμπόρευμα. Είτε με τον “έντιμο συμβιβασμό”, είτε με τη “ρήξη” το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες. Γιατί θα παραμένει το ίδιο εκμεταλλευτικό σύστημα, η ΕΕ και οι κατευθύνσεις της. 
 Αυτό που διαφημίζεται ως “ρήξη” δε συνιστά λύση προς όφελος των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν θα είναι πάλι οι εκμεταλλευτές. Η έξοδος από το ευρώ αποτελεί μία ακόμα εναλλακτική λύση που έχουν στο “οπλοστάσιό” τους. Κοινός στόχος ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και στους εκμεταλλευόμενους δεν υπάρχει. Ό,τι συμφέρει του λίγους, στρέ- φεται ενάντια στους πολλούς. Άρα και οι αγώνες της νεολαίας, των εργαζομένων δεν μπορούν να έχουν αιτήματα που συναντιούνται με επιδιώξεις των εκμεταλλευτών. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ επιμένει να προβάλλει και να αγωνίζεται για την πραγματική ρήξη. Τη ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, που σημαίνει ο εργαζόμενος λαός να έρθει στην εξουσία. Σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώνει καθημερινά και πρωτοστατεί σε μεγάλες και μικρές καθημερινές μάχες στους χώρους μόρφωσης, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα δικαιούμαστε. Παλεύουμε για ουσιαστική μόρφωση, δωρεάν για όλους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παλεύουμε για να καταργηθεί το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης. Για να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με σύγχρονα δικαιώματα, με σταθερό ωράριο, με ασφάλιση, με μισθό όχι λιγότερο από 751 ευρώ. Παλεύουμε για τη ζωή που σήμερα μας στερούν για να στηρίζουν τα κέρδη μίας χού- φτας επιχειρηματικών ομίλων. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: