Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Κώστας Πελετίδης: "Θα διεκδικήσουμε δωρεάν γεύμα για τα παιδιά στα σχολεία - Θα στηρίξουμε τις λαϊκές ανάγκες"

Στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της νεάς σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τονίζει:
"Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές.
Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, κάθε πρόοδο και επιτυχία στα παιδιά σας.
Με το ξεκίνημα κάθε σχολικής χρονιάς, άλλο ένα πρόβλημα έρχεται να προστεθεί, στα ήδη οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.
Από πού να ξεκινήσουμε; Από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό; Από τις
ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή; Από το περιεχόμενο  της εκπαίδευσης; Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση μοιάζει με αστείο, όταν πρέπει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο κάθε γονιός να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει σχεδόν τα πάντα.
Η Πάτρα βεβαίως δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, που ισχύει για όλη την Ελλάδα.
Ένας κανόνας, που επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε, που μαζί με τον Καλλικράτη, εμπορευματοποιούν την
Παιδεία. Τα κονδύλια από το κράτος σχεδόν ανύπαρκτα και σίγουρα μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας.
Έτσι «αναγκαστήκαμε» εν έτη 2014 να ζητάμε σα νέα Δημοτική Αρχή, προκάτ αίθουσες, για να στεγάσουμε άμεσες ανάγκες σε πέντε σχολεία της Πάτρας (39ο Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο Ρίου, 46ο Δημοτικό σχολείο 41ο Νηπιαγωγείο και Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου).
Αγαπητοί γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές.
Δεν πιστεύουμε στην κυρίαρχη αντίληψη, ότι δεν κάνουν όλα τα παιδιά για γράμματα. Έχουμε ακριβώς αντίθετη άποψη.
Πιστεύουμε ότι η ολόπλευρη μόρφωση, η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων με στέρεες γνώσεις, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι πρέπει να είναι το μέλημα συνολικά της κοινωνίας. Γνωρίζουμε ότι αυτό συγκρούεται με τις προτεραιότητες και τους στόχους της κυβέρνησης – Ε.Ε., που σπρώχνουν τους μαθητές στην πρώιμη κατάρτιση και την αμορφωσιά, γιατί τους θέλουν σύγχρονους δούλους του 21οι αιώνα. Αυτοί οι σχεδιασμοί εφαρμόζονται εδώ και καιρό και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είτε έχουν, είτε δεν έχουν μνημόνια και τρόικα. Όσο η οικονομία δουλεύει για τα κέρδη και όχι για τις λαϊκές ανάγκες, τα σχολεία και οι μαθητές δεν θα δουν «άσπρη μέρα».
Στη νέα λοιπόν σχολική χρονιά, που σήμερα ξεκινάει και
στις αποσκευές της έχει πολλά προβλήματα, θα στηρίξουμε τον αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών, για το σχολείο των λαϊκών αναγκών.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων, για τη διασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής, τη διασφάλιση ασφαλούς, δωρεάν μεταφοράς για όλους τους μαθητές, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εμβολιασμών για όλα τα παιδιά, επίσης θα
διεκδικήσουμε από το κράτος και με αντίστοιχες πιστώσεις, να εξασφαλίσουμε δωρεάν γεύμα στα σχολεία.
Τέλος θα είμαστε δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, για την κάλυψη όλων των αναγκών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με μόνιμο προσωπικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: