Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ποιες προτάσεις ,για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κατεβαίνουν στις ΕΛΜΕ;

Σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι καθηγητές για να συζητήσουν τη στάση του κλάδου ενάντια στον οδοστρωτήρα που σαρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.
Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει σε γενικές συνελεύσεις στις 4 και 5 Σεπτέμβρη και γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 9 Σεπτέμβρη. Η κάθε παράταξη θα απευθυνθεί στις συνελεύσεις με το δικό της πλαίσιο διεκδίκησης και πρόγραμμα δράσης αφού δεν πλειοψήφησε καμία πρόταση.
Για τις ίδιες παρατάξεις που χρόνια τώρα - και στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ - διαμορφώνουν πλειοψηφία (ΣΥΝΕΚ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, Παρεμβάσεις, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ), στη χτεσινή συζήτηση προείχαν οι μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες αντί η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στις γενικές συνελεύσεις, να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια τους. Το ΠΑΜΕ απευθύνεται στον κλάδο με ολοκληρωμένη πρόταση για το περιεχόμενο, τον προσανατολισμό του αγώνα, το πρόγραμμα δράσης, προτείνοντας 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Σεπτέμβρη με γενικές συνελεύσεις τη δεύτερη μέρα για εκτίμηση της κατάστασης και γενική συνέλευση προέδρων στη συνέχεια για κλιμάκωση.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (ΣΥΝΕΚ και Παρεμβάσεις), δύο 48ωρες απεργίες, ξεκινώντας από τις 18-19 Σεπτέμβρη (ΠΑΣΚ) και 48ωρη απεργία στις 12-13 Σεπτέμβρη (ΔΑΚΕ).
Στην ΟΛΜΕ, από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ τέθηκε και το ζήτημα των μετεξεταστέων μαθητών των ΕΠΑΛ, των οποίων οι ειδικότητες καταργούνται. Σαν απόρροια των αναδιαρθρώσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και των διαθεσιμοτήτων, οι μαθητές αυτοί μένουν «ξεκρέμαστοι», καθώς δεν προβλέπεται να υπάρχουν στα ΕΠΑΛ καθηγητές των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στις αρχές του Σεπτέμβρη. Το ΠΑΜΕ καλεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να διοργανωθούν διαμαρτυρίες στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενάντια στην κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων, της διαθεσιμότητας, της πολιτικής που πετά έξω από το σχολείο τα παιδιά.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: