Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Χέιγκ: Δυνατή η απάντηση στη χρήση χημικών χωρίς ομοφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε σήμερα ότι είναι δυνατή μία απάντηση στη χρήση χημικών όπλων στη Συρία χωρίς ομόφωνη υποστήριξη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
"Είναι δυνατή μία απάντηση στη χρήση χημικών όπλων χωρίς μια απολύτως ενιαία στάση στο Συμβούλιο Ασφαλείας; Θα έλεγα πως ναι, διαφορετικά θα είναι αδύνατο να υπάρξει απάντηση σε τέτοιες αγριότητες, σε τέτοια εγκλήματα και δεν πιστεύω ότι αυτή είναι μια αποδεκτή κατάσταση", τόνισε ο Χέιγκ στο ραδιόφωνο του BBC.
Η Βρετανία, είναι μεταξύ των μεγάλων δυτικών δυνάμεων που έχουν ταχθεί υπέρ μιας ισχυρής διεθνούς απάντησης στην καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα.
"Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν είναι ενωμένο στο θέμα της Συρίας, δεν έχει επωμιστεί καθαρά τις ευθύνες του για τη Συρία, διαφορετικά θα είχε δώσει ένα τέλος στον πόλεμο αυτόν εδώ και πολύ καιρό", υποστήριξε ο Χέιγκ.
"Ο,τιδήποτε πράξουμε θα είναι βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στις νομικές συμβουλές του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και της κυβέρνησης", τόνισε ο βρετανός υπουργός.
Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: