Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

 Η διαχείριση Ομπάμα... θριαμβεύει

Οι θιασώτες της διαχείρισης Ομπάμα δεν προλαβαίνουν να μετράνε χαστούκια από τα μαντάτα που καταφτάνουν από τις ΗΠΑ και κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν ότι το μείγμα που εφαρμόζει η αμερικανική κυβέρνηση ευνοεί έστω κατ' ελάχιστο τους εργαζόμενους.
Ακόμα κι αυτά τα επίσημα στοιχεία, που ως γνωστόν δεν αποτυπώνουν επακριβώς τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία του αμερικανικού λαού, δείχνουν πως είτε έτσι είτε αλλιώς, με όποιο μείγμα διαχείρισης της κρίσης δηλαδή και της αναιμικής ανάκαμψης, ο λαός εξακολουθεί να βυθίζεται στη μαύρη φτώχεια.
Απογοητευτικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία που αφορούν στην απασχόληση τον Ιούνη, καθώς προστέθηκαν μόλις 162.000 θέσεις εργασίας, αριθμός χαμηλότερος από τις προβλέψεις οικονομολόγων και πολύ χαμηλότερος από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις για 225.000 θέσεις απασχόλησης. Ταυτόχρονα, οι μισθοί μειώθηκαν, η εργάσιμη εβδομάδα συρρικνώθηκε σχεδόν για όλους.
Ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων παρέμεινε σταθερός στα 4,2 εκατομμύρια άτομα. Σημειώνουμε εδώ ότι στις ΗΠΑ δεν θεωρείται άνεργος όποιος δουλεύει έστω και μία ώρα την εβδομάδα. Υπάρχουν επίσης ακόμα 988.000 - ανεπισήμως ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά πολύ - άνεργοι που έχουν ουσιαστικά παραιτηθεί από την προσπάθεια να βρουν δουλειά, δηλώνουν πλήρως απογοητευμένοι και ότι έχουν αποσυρθεί από την αγορά εργασίας.
Ένα χρόνο πριν ο σχετικός αριθμός που κατέγραφαν οι έρευνες ήταν 852.000. Ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται με μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 19.000. Ταυτόχρονα, οι μισθοί έχουν μπει στον πάγο, ενώ καταγράφεται και μια μείωση των μέσων ωριαίων αποδοχών κατά 2 σεντς.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: