Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ελβετία: Πάρκο εκπόρνευσης με την αιγίδα του κράτους

Σε ...νόμιμο και κρατικά εποπτευόμενο κέντρο πορνείας πρόκειται να μετατραπεί το επόμενο διάστημα μια παλιά βιομηχανική περιοχή της Ελβετίας, λίγο έξω από το κέντρο της Ζυρίχης. Στη συγκεκριμένη «πολιτισμένη» και «ανεπτυγμένη» χώρα, η πορνεία είναι νόμιμη ούτως ή άλλως από το 1942.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ελβετίας, η περιοχή περιλαμβάνει ένα κυκλικό πάρκο στο οποίο θα βρίσκονται οι ιερόδουλες για να διαπραγματεύονται με τους πελάτες, ενώ στη συνέχεια θα οδηγούνται σε ένα από τα χρωματιστά ξύλινα κουτιά - sex boxes, όπως τα αποκαλούν - για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα στο αμάξι. Όλη η διαδικασία θα εποπτεύεται από περιμετρικές περιπολίες της αστυνομίας και από Ελβετούς που προσφέρουν κοινωνική εργασία, ωστόσο δεν θα υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, ενώ οι «εργαζόμενοι» θα πρέπει να καταβάλλουν και φόρους για την εξαιρετική αυτή κρατική «μέριμνα».
Προκειμένου να συγκαλύψουν την ξετσιπωσιά τους, οι επίσημες κρατικές αρχές ισχυρίζονται μάλιστα πως όλο αυτό συμβαίνει «για την καταπολέμηση των επιπτώσεων και ιδιαίτερα της βίας που προκύπτει από την εμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπων».
Για την ίδια την εμπορία και την εκμετάλλευση ανθρώπων και την αιτία που τη γεννά βέβαια, ούτε κουβέντα!
Χορήγηση ναρκωτικών στα νοσοκομεία, κρατικά εποπτευόμενα πάρκα πορνείας... «Νοικοκυρεμένες» μπίζνες για τους καπιταλιστές (τεράστια τα κέρδη και από τα ναρκωτικά και από την πορνεία), «συμμάζεμα» των πιο απωθητικών πλευρών της σαπίλας του συστήματος και συμβιβασμός των λαϊκών και νεανικών συνειδήσεων με την ουσία αυτής της σαπίλας!
Η απάντηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της πρέπει να είναι ηχηρή, με κέντρο βάρους την πάλη κατά του καπιταλισμού και την οικοδόμηση ενός κοινωνικο-οικονομικού συστήματος, στο οποίο η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δεν θα έχει καμία απολύτως θέση.
902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: