Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: "Οι άνθρωποι που είναι στο Σύνταγμα οπωσδήποτε έχουν πολιτικές επιλογές και μάλιστα πιστεύουμε ότι είναι εκείνοι που έχουν στηρίξει χρόνια κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα και αισθάνονται προδομένοι"


Χτες στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα  η  Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ  τοπετήθηκε σχετικά και με το κίνμημα των αγανακτισμένων. Το βράδυ στο δελτίο του ΑΛΤΕΡ ο Παυλόπουλος προσπάθησε να ταυτίσει όσα είπε η Αλέκα Παπαρήγα με τη  θέση του Πάγκαλου περί  "μόδας". Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, αναδημοσιεύω το τμήμα εκεινο της συνέντευξης που φανερώνει τη θέση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένιο "κίνημα".

Το πρόβλημα των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

Στην κυριακάτικη «Αυγή» δημοσιεύτηκε άρθρο στη σελίδα 12 με τίτλο: «Ο φόβος του ΚΚΕ μπροστά στο ανεξέλεγκτο». Διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά ότι οι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στήνουν με τη φαντασία τους κατασκευές για να αντιπαρατεθούν στο ΚΚΕ. Το άρθρο βεβαίως αφορά στη στάση του Κόμματος απέναντι στο λεγόμενο κίνημα των αγανακτισμένων. Ο αρθρογράφος ανακαλύπτει «μπρος και πίσω» στις θέσεις και στη στάση του Κόμματος και κραυγάζει ότι το ΚΚΕ «θεωρεί τους πάντες ξεπουλημένους και οπορτουνιστές» και πως είναι κάθε εκδήλωση πέραν των δικών του, «μικροαστικές αντιδράσεις»...
Οι θέσεις βεβαίως του ΚΚΕ για το κίνημα, για το ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός του, δεν επιδέχονται παρερμηνειών, αλλά ο αρθρογράφος τις διαστρεβλώνει, διαφορετικά δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί. Το ίδιο ξεκάθαρη και η προσέγγισή του για το αυθόρμητο, για τη λαϊκή αυτενέργεια και πρωτοβουλία, για τους αγώνες με περιεχόμενο που υπολείπεται των συνθηκών και αναγκών. Σπέκουλα εδώ δε χωράει. Ούτε φτηνές λαθροχειρίες. Αλλά μόνον έτσι μπορούν να κάνουν πολιτική οι αναξιόπιστοι.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Oι "αγανακτισμένοι" σε Ναύπλιο και Άργος

Πρόκειται για ένα πραγματικά εκπληκτικό ρεπορτάζ του DRTV. Δεν ξέρω ποια ακριβώς ήταν η πρόθεση του δημοσιογράφου,πέτυχε όμως μέσα σε 5 περίπου λεπτά να  δείξει την πραγματικότητα. Αυτό που πραγματικά  είναι , στην Αργολίδα τουλάχιστο, οι "αγανακτισμένοι".

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι 10 εντολές της ΑγίαςΤρόικας.

Η μουσική είναι του Tchaikovsky και είναι το περίφημο εμβατήριο των σκλάβων. Μπορείτε την ακούσετε ΕΔΩ.

Οι διαδηλώσεις των ΠΑΜΕ,ΜΑΣ,ΠΑΣΥ,ΟΓΕ στις 28 Μάη

Aπό το Ιστολόγιο του Γιάννη

Η διαδήλωση στην Αθήνα με δεκάδες χιλιάδες.  Διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Η αρχή της πορείας όταν είχε κατακλύσει την Αμαλίας μπροστά από την Βουλή και συνεχίζονταν προς τους στύλες του Ολυμπίου Διός στο ύψος της Φιλλελήνων η ουρά μόλις έμπαινε στη πλατεία Συντάγματος από την Σταδίου. Η εκτίμηση μου είναι ότι ήταν γύρω στους 25.000 και σίγουρα τουλάχιστον τριπλάσια σε όγκο από τους “Αγανακτισμένους”. Τα ΜΜΕ βέβαια σχεδόν δεν είδαν τίποτα. Ούτε  live καλύψεις (ΣΚΑΙ, Ζούγκλα, Σταρ), ουτε να καλούν τον κόσμο να κατέβει κάτω (Ζούγκλα του Τριανταφυλλόπουλου) κλπ….σιωπή! Γιατί άραγε; Έλα ντε! Μήπως είναι η συνειδητή πάλη και η προοπτική που δίνει το ΠΑΜΕ που τους τρομοκρατεί;


Ακολουθεί το Video   με τις αντιδράσεις των ακομμάτισων αγανακτισμένων κατά το πέρασμα του Π.Α.ΜΕ από το Σύνταγμα.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ένας "αγανακτισμένος" εξομολογείται

Το κείμενο το βρήκα εδώ

Εδώ και τρεις ημέρες κατεβαίνουμε πλατεία. Απ’ τις έξι και μετά δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, όλοι κάτω με τις, συμβολικά, άδειες κατσαρόλες μας να φωνάζουμε αγανακτισμένοι. Οι κατσαρόλες όμως δεν θα είναι για πολύ ακόμα συμβολικά άδειες.
Πιστή στο ραντεβού μου και σήμερα εκεί. Σήμερα όμως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέρα αναζητούσα την ησυχία. Μια ησυχία που θα μας επέτρεπε να συζητήσουμε, να πούμε τον πόνο μας, να διαμορφώσουμε αιτήματα και να στύψουμε το μυαλό μας για λύσεις. Τελικά μόνο κάτι τέτοιο θα μπορέσει να δώσει χρώμα και διάρκεια σ’ αυτό το ξαφνικό πέρασμα του έλληνα απ’ τον καναπέ ξανά στην πολιτική του φύση. Μόνο αυτό θα τους ενοχλήσει πραγματικά.

«Οι πλατείες ήταν γεµάτες...» του Ι.Κ.Πρετεντέρη

Δε χρειάζεται κανένα σχόλιο δικό μου. Ο Πρετεντέρης τα λέει όλα.

ΤΑ ΝΕΑ online 

ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ οι πλατείες της Τετάρτης. Καλόκαρδες, ανοιχτές, νεανικές, απλοϊκές, ακοµµάτιστες, ειρηνικές και κυρίως γεµάτες. ∆ιαδήλωσαν, φώναξαν, βρέθηκαν, χειροκρότησαν, αποδοκίµασαν και στο τέλος οι ίδιοι οι διαδηλωτές καθάρισαν το οδόστρωµα. Αγανακτισµένοι. Και πολιτισµένοι.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ αυτές οι πλατείες. Χωρίς τον επαγγελµατισµό, την εχθρότητα και τηµοχθηρότητα των διαδηλώσεωνπου ξέραµε έως τώρα. Χωρίς επαγγελµατίεςσυνδικαλιστές κι αριστερούς κοµµατάρχες. Χωρίς ντουντούκες και πλακάτ. Χωρίςπροκατασκευασµένα και βλακώδη συνθήµατα αλλά µε χιούµορ,διάθεση, θα µπορούσα να προσθέσω και κέφι.

Ειδικός φόρος για την ανέγερση σχολείων απο το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

 Λίγους μήνες μετά το ξεκίνημα λειτουργίας των Καλλικρατικών Δήμων , πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Από τη μια μεριά έχουμε το μοναδικό μεγάλο δήμο που ο δήμαρχος είναι κομμουνιστής, το Δήμο Πετρούπολης, να εφαρμόζει στην πράξη όσα λέει. Να προσπαθεί να ελαφρύνει όσο γίνεται και όσο περνάει από το χέρι του τα βάρη της λαϊκής οικογένειας. Διαβάστε εδώ.
Από την  άλλη, όλοι οι άλλοι που άρχισαν να εφαρμόζουν ότι η Λαϊκή  Συσπείρωση καττάγγειλε ότι θα συμβεί. Την επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων από την πλευρά της Τ.Α.  ¨Ηταν γνωστό σε όλους , άσχετο αν  έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν , ότι τη λειψή έως ανύπαρκτη χρηματοδότηση των νέων δήμων, οι  δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ( και οι αριστερούληδες βεβαίως βεβαίως) θα την υποκαταστήσουν με κανονική φοροεπίθεση στις τσέπες των εργαζόμενων .
Να λοιπόν που ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, επέβαλλε ειδικό χαράτσι για την ανέγερση σχολείων.Από κοντά θα ξεφυτρώσουν και άλλα χαράτσια για δήθεν παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας,κλπ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα , θα δείτε, θα επιβάλλονται χαράτσια για κάθε είδους παροχή. Όλα όσα είχε κατακτήσει η εργατική τάξη, ακόμα και τα πιο στοιχιώδη, θα τα ακριβοπληρώνει τώρα πια.
Όποτε  τώρα όλοι εσείς, ώ ακομματιστοι, τι  πρόκειται να κάνετε; Μα να να βγείτε στις πλατείες, ακομμάτιστα ε, μην σας κακοχαρακτηρίσει ο ΣΚΑΙ και ο ΑΝΤ , και να κάνετε νταντα τους κακούς δημάρχους που κάνουν κακές σκέψεις και κακές πράξεις , τα παλιόπαιδα.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή.

Αντιγράφω από το   ΠΟΝΤΙΚΙ  τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη χτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Ωραία πλακίτσα έγινε εκεί. Είναι ολοφάνερο πια ότι "Για να γυρίσει ο  ήλιος θέλει δουλειά πολλή".
Απολαύστε τα, γελάστε, αλλά δύσκολα θα με πείσετε ότι αυτό συνιστά  αγωνιστική διάθεση ανατροπής.
Ούτε καν αγανάκτηση θα το έλεγα.  Απλά  ο τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκαν οι χτεσινές συγκεντρώσεις από τα ΜΜΕ  έδειξαν ότι μόνο το ΠΑΜΕ φοβούνται και αυτό είναι ο αντίπαλος.


Ποιος ωφελείται;

Η προπαγάνδιση και η κάλυψη της χτεσινής συγκέντρωσης, στην οποία καλούσαν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα και αλλού, βρήκαν μπόλικο χώρο και χρόνο προβολής από τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Σε συνθήκες φθοράς του αστικού πολιτικού συστήματος, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει - πολύ περισσότερο να παραβλέψει - ότι υπάρχουν συνειδήσεις που αναζητούν διέξοδο από την πίεση που ασκεί πάνω τους η επιδείνωση της καθημερινότητάς τους. Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να αποκαλυφθούν, να κατανοηθούν και τελικά να στοχοποιηθούν τα πραγματικά αίτια που ευθύνονται γι' αυτή την επιδείνωση, η συνείδηση έχει να διανύσει πολύ και δύσκολο δρόμο.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πίσω από το γερμανικό «θαύμα»

Τα στοιχεία που καταφθάνουν διαρκώς από τη Γερμανία επιβεβαιώνουν πανηγυρικά ότι πίσω από το «οικονομικό θαύμα» κρύβεται η άγρια υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και η μαζική φτώχεια και εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που έγινε γνωστό ότι στην μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ που προβάλλεται μάλιστα ως «πρότυπο» για τις χώρες της ευρωζώνης, οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης που αμείβονται με 400 ευρώ το μήνα αυξάνονται αλματωδώς και πλέον ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ανθρώπους και τώρα γίνεται γνωστό ότι οι συνταξιούχοι έχουν βουλιάξει στην εξαθλίωση.

Η φιλολαϊκή εναλλακτική λύση

Ταυτόχρονα με την ιδεολογική τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, τα κυβερνητικά στελέχη και οι εγχώριοι και ξένοι σύμμαχοί τους συνεχίζουν την πλύση εγκεφάλου με το σαθρό επιχείρημα της δήθεν ανυπαρξίας εναλλακτικής λύσης. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη οικονομική πολιτική», αποφάνθηκε (στο ΣΚΑΪ) ο Γ. Παπακωνσταντίνου. «Θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση του προγράμματος, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», πλειοδότησε (στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ») ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας. Πρόκειται, βέβαια, για μισή αλήθεια, που είναι χειρότερη από το ψέμα. Πράγματι, στο έδαφος της διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αυτό που προβάλλει ο Αντ. Σαμαράς ως δήθεν εναλλακτική λύση δεν είναι παρά ένα άλλο μείγμα σε φιλομονοπωλιακά μέτρα, που αποσκοπεί να πετύχει τον ίδιο στρατηγικό στόχο, δηλαδή την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Πράγματι, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση όσο το κεφάλαιο παραμένει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει ο λαός και υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Ακριβώς στον αντίποδα βρίσκεται η ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ, που συνιστά και τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Η ρήξη και η αποδέσμευση από την ΕΕ και η πάλη για τη λαϊκή εξουσία είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και άλλα λαϊκά στρώματα.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Χαρίλαος Φλωράκης.

Ένα εκπληκτικό μισάωρο ντοκυμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του Χαρίλαου. Το βρήκα  εδώ

Εξι χρόνια δίχως τον σύντροφο Χαρίλαο Φλωράκη. Η συνέντευξη του την Κυριακή 21 Μάρτη 1999.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - Κυριακή 21 Μάρτη 1999

Συνέντευξη Χαρίλαου Φλωράκη
Περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο αυτό τον καιρό, τον Χαρίλαο Φλωράκη έχει επηρεάσει η υπόθεση Οτσαλάν. Δεν μπορεί να χωνέψει πώς βρέθηκε ο Κούρδος ηγέτης στις φυλακές της Τουρκίας. Και είναι το πρώτο ζήτημα που θίγει στη συνέντευξη.
"Η υπόθεση Οτσαλάν κυριάρχησε και εξακολουθεί να κυριαρχεί στην πολιτική και την κοινωνική ζωή του τόπου. Τα γεγονότα είναι γνωστά.
Ο Οτσαλάν από τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκε - κι όχι φυσικά με τη θέλησή του - στα χέρια της Τουρκίας. Ο ελληνικός λαός ένιωσε βαθιά λύπη και αγανάκτηση για το γεγονός αυτό και ζητάει ευθύνες από την κυβέρνηση.
Από την άλλη μεριά, η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία, αλλά απλώς στην όλη υπόθεση "υπάρχουν ορισμένοι λανθασμένοι χειρισμοί". Χωρίς, φυσικά, να κατονομάζει ποιοι ήταν συγκεκριμένα αυτοί οι κακοί χειρισμοί".

Σχέδιο για τη μαζική εξαθλίωση του λαού.

Σκηνικό πολέμου απέναντι στο λαό στήνει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Αρχές της επόμενης βδομάδας ανακοινώνουν το αναθεωρημένο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», με στόχο να μαζέψουν από το λαό ακόμη 30 δισ., σε νέους φόρους και «εξοικονομήσεις» και, από πάνω, ακόμη 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ.
Ολα μαζί μέχρι και την τελευταία δεκάρα τα προορίζουν για πεσκέσι - κατάθεση στους μεγαλοπιστωτές και τα άλλα αρπακτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου.
Βυσσοδομούν και πάλι τα επιτελεία τους. Οι Γιούνκερ και Ρεν στο πρόσφατο (16 Μάη) συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ), με την παρουσία και του ΔΝΤ, αξιώνουν τη σύμπηξη του αντιλαϊκού μετώπου, τη συστράτευση κομμάτων και των πολιτικών εφεδρειών του εκμεταλλευτικού συστήματος

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Με αφορμή ένα άρθρο του Δήμου Μούτση

Άκουσα σήμερα το πρωί στο MEGA  μια συνέντευξη του Δήμου Μούτση με αφορμή ένα άρθρο του σχετικά με όσα συνέβησαν πριν λίγες μέρες στη Λαϊκή  της Καλλιδρομίου. Ο Μούτσης αναδεικνύει μια διαφορετική πλευρά της συγκεκριμένης υπόθεσης. Πέρα από τη δράση των προβοκατόρων στέκεται σε ένα γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από έναν καλλιτέχνη του  μεγέθους του. 
Διαβάστε όμως το άρθρο και θα καταλάβετε. Πατήστε εδώ
Απάντηση στους προβληματισμούς του και στον προβληματισμούς σας, επιτρέψτε μου, να θεωρήσω αυτό.......

Αλλοτρίωση: Η βάση της ψευδούς συνείδησης
Ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο αξίζει να ασχοληθεί κανείς με τη μαρξιστική έννοια της αλλοτρίωσης -(σύμφωνα με ορισμένους θεωρητικούς καταλληλότερος όρος είναι η αποξένωση)- είναι ότι οι ίδιοι οι κλασικοί την είχαν αναδείξει ως το θεμέλιο της ψευδούς συνείδησης, δηλαδή της ιδεολογίας που σε συνδυασμό με τη βία (κρατική εξουσία) στηρίζει την κυριαρχία της άρχουσας τάξης. Η ηγεμονία της υπάρχει και ενισχύεται, διότι κυριαρχεί η αποξένωση που γεννιέται στη βάση της κεφαλαιοκρατικής εμπορευματικής παραγωγής, αγκαλιάζει όλες τις σφαίρες της κοινωνικής ζωής.

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ελληνοφρένεια, 19-05-2011

Πόσο κοστίζει μια ψήφος;

Διαβάστε το παρακάτω κομμάτι από το σημερινό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

«Σταθεροί» ήταν και φέτος οι ρουσφετολογικοί μηχανισμοί της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, με αποκορύφωμα τη Νομική της Αθήνας, όπου η ΔΑΠ έδινε 20 ευρώ για μία ψήφο! Το «φαινόμενο» παρατηρήθηκε και σε άλλες σχολές. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ δεν ξέχασαν να «παρέμβουν» στη διαδικασία, είτε προσπαθώντας να βάλουν να ψηφίσουν κάποιοι που δεν ήταν γραμμένοι στους καταλόγους, είτε μοιράζοντας σημειώσεις για μαθήματα. Στην ΑΣΟΕΕ, όπου η τελευταία κάλπη άνοιξε στις 11 το πρωί(!), είχαν στήσει μηχανισμό παράδοσης σημειώσεων! Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κατήγγειλαν το γεγονός στους φοιτητές. Στους Νηπιαγωγούς της Αθήνας η ΔΑΠ μοίραζε βεβαιώσεις για μια ημερίδα που είχε κάνει!

Αυτά και άλλα πολλά διαβαστε στο Ριζοσπάστη

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Εικόνα και συμβολισμοί

Τα Αμερικανάκια δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία. Η νέα αφορμή για να διαφημίσουν τη λατρεμένη μας σύμμαχο και τη δημοκρατία της, την αμερικανική δημοκρατία, είναι η υπόθεση του Στρος - Καν.
«Δείτε - λένε με γουρλωμένα μάτια - πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία στις ΗΠΑ. Ακόμα κι ένας τόσο ισχυρός άντρας όπως ο επικεφαλής του ΔΝΤ αντιμετωπίζεται ως κοινός θνητός».
*

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Βιασμός

Οσο θα παίζεται το έργο με τίτλο «Ο Ντομινίκ και η καμαριέρα», αξίζει να θυμόμαστε ότι:
*
Το παγκόσμιο «μπανιστίρι» του 1998, με θέμα τον Κλίντον και την Μόνικα Λεβίνσκι, ουδόλως απέτρεψε τον Κλίντον να βομβαρδίσει λίγους μήνες αργότερα τα Βαλκάνια.
*
Η φυλάκιση του πρώην Ισραηλινού προέδρου με την κατηγορία του βιασμού, ουδέποτε έθεσε σε αναστολή τις δολοφονίες των Παλαιστινίων.
*
Η «παράλληλη ζωή» του Μιτεράν καθόλου δεν επηρέασε την πολιτική του για τη δημιουργία 7 υπερπόντιων στρατιωτικών βάσεων με δύναμη πυρός 50.000 αντρών.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Aφίσα για τις φοιτητικές εκλογές.

Η συγκεκριμένη αφίσα κυκλοφόρησε στη Σχολή Αγρονόμων -Τοπογράφων του ΕΜΠ στα πλαίσια των φοιτητικών εκλογών που γίνονται στις 18 Μάη. Οφείλω να ομολογήσω πως είναι ευρηματικότατη.


 Υ.Γ. Ευχαριστώ το φίλο που μου την  έστειλε.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ : Στο πλευρό των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας

Με απόφασή του καταργεί τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και δε θα δεχθεί καμία αύξηση ωραρίου των εργαζομένων στο δήμο

Κατάργηση όλων των τροφείων στους εφτά βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πετρούπολης από τη νέα σχολική χρονιά και στους οποίους θα γίνονται δεκτά και παιδιά εργαζομένων στην περιοχή, ακόμα και αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, εισηγήθηκε η δημοτική αρχή (έχει εκλεγεί με το ΚΚΕ) σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο και την οποία ενέκρινε ομόφωνα.
Η διοίκηση του δήμου με την απόφαση αυτή κάνει πράξη την προεκλογική της δέσμευση, ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ελαφρύνει από τα οικονομικά βάρη τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Ετσι καταργεί τα τροφεία, τα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε επιβάλει και επιβάρυναν τις οικογένειες μέχρι και 70 ευρώ για κάθε παιδί. Ταυτόχρονα, και με σκοπό να ανακουφίσει τις οικονομικά - κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες, θέτει στην επιλογή των παιδιών κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και τα μοριοδοτεί ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Και σ' αυτή τη μοριοδότηση δεν αποκλείει ακόμα και παιδιά όσων εργάζονται στην περιοχή, άσχετα αν είναι μόνιμοι κάτοικοι Πετρούπολης.

«Εντολή» για απόλυση 100.000 υπαλλήλων

Απολύσεις άνω των 100.000 υπαλλήλων του Δημοσίου και «λουκέτο» σε νοσοκομεία και σχολεία ζητεί εμμέσως η τρόικα, όπως αναφέρει η Real News.
Το ζήτημα τέθηκε από τους εκπροσώπους της τρόικας στους υπουργούς της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν μέσα στην εβδομάδας, στο πλαίσιο του τακτικού ελέγχου της προόδου της ελληνικής οικονομίας.Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η τρόικα ζήτησε τον περιορισμό κατά 20%-25% των πρωτογενών δαπανών του Προϋπολογισμού, κάτι που ισοδυναμεί με περικοπή δαπανών ύψους 10,5-13,2 δισ. ευρώ.Αν αυτός ο περιορισμός δαπανών υιοθετηθεί, ότι θα βρεθούν εκτός Δημοσίου πάνω από 100.000 εργαζόμενοι.
 
zougla.gr

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Πίσω από τη βιτρίνα του γερμανικού «θαύματος»

Την ώρα που η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία απειλούνται με χρεοκοπία και χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία ασφυκτιούν εξαιτίας των ελλειμμάτων και του χρέους, στη Γερμανία συντελείται ένα «θαύμα». Μια πλευρά αυτού του «θαύματος» αφορά στην εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες εκτοξεύθηκαν το Μάρτη 7,4% υψηλότερα σε σχέση με το Φλεβάρη, στα 98,3 δισ. ευρώ.

Συνελήφθη για απόπειρα βιασμού ο Στρος Καν

 Παραθέτω την είδηση  χωρίς σχόλια. Φαντάζομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κάνουν την ίδια ακριβώς σκέψη. Άργησε να συλληφθεί για βιασμό. Έπρεπε να τον έχει συλλάβει ο ελληνικός λαός και αυτόν και  όλη την  ντόπια πλουτοκρατία. 

 Από το ΕΘΝΟΣ

Το περιστατικό συνέβη στη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Νέας Υόρκης στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, το οποίο βρίσκεται στην Times Square, την πλέον κεντρική και αναγνωρίσιμη πλατεία της αμερικανικής μεγαλούπολης. Aνύποπτη η 32χρονη καμαριέρα μπήκε στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου για να την καθαρίσει. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στον εκπρόσωπο της αστυνομίας η εργαζόμενη πίστευε ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στη σουίτα, η διαμονή στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, κοστίζει 3.000 δολάρια ημερησίως.τρος Καν, σύμφωνα με τις καταγγελίες εμφανίστηκε μπροστά της γυμνός και άρχισε να κυνηγά την 32χρονη στον διάδρομο της σουίτας, η οποία διαθέτει αυτόνομο φουαγιέ, καθιστικό, υπνοδωμάτιο και αίθουσα συσκέψεων.

Η έξαρση της εγκληματικότητας και οι πραγματικές αιτίες.

Aπό το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο κέντρο της  Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή. Ελληνες και μετανάστες εργάτες, λαϊκές οικογένειες, μικροί επαγγελματίες, είναι στο έλεος διαφόρων κυκλωμάτων. Με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του, για να πάει τη γυναίκα του στο μαιευτήριο για να γεννήσει, τα αστικά πολιτικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους, μαζί με τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προέβαλλαν ως κύρια αιτία, τους μετανάστες. Εμφανίστηκαν διαρροές που έκαναν λόγο για δολοφονία από «κάποιους μελαψούς», χωρίς ωστόσο να προκύπτει μέχρι τώρα επίσημα κάτι τέτοιο. Μετά από αυτό το άγριο έγκλημα, σημειώθηκε η δολοφονία του 21χρονου μετανάστη και την επόμενη μέρα, το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και Ελληνες.
Σκόπιμα, τα αστικά πολιτικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους, μαζί με τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θεωρούν και προβάλλουν ως κύρια αιτία των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας τη συγκέντρωση σε αυτό μεγάλου αριθμού μεταναστών. Ειδικά, ο ΛΑ.Ο.Σ., ο εθνικιστικός και φασιστικός εσμός, πλειοδοτούν και σπεκουλάρουν στο πρόβλημα αυτό.

Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ: Αναρχισμός ή σοσιαλισμός;

Εμείς δεν ανήκουμε στους ανθρώπους εκείνους που όταν αναφέρεις τη λέξη «αναρχισμός» γυρίζουν την πλάτη και σου λένε κουνώντας περιφρονητικά το χέρι: «Ορεξη που την έχεις ν' ασχολείσαι μ' αυτή την ιδεολογία, δεν αξίζει τον κόπο ούτε και να μιλάς γι' αυτήν!». Εμείς νομίζουμε πως μια τέτοια εύκολη «κριτική» είναι και ανάξια και ανώφελη. Μερικοί νομίζουν ότι ο μαρξισμός και ο αναρχισμός έχουν τις ίδιες αρχές, ότι μεταξύ τους υπάρχουν διαφωνίες μόνο ταχτικής κι έτσι, κατά τη γνώμη τους, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση ν' αντιπαραθέσουμε τα δύο αυτά ρεύματα.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.


«Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος»

Φασίστες σε δράση.



Ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον
Καινούργιο τάχα κάτι να μας φέρει
Τι κρύβει μεσ’ τα δόντια του το ξέρω
Καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
Και χάνονται βαθιά στα περασμένα
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν
Μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμός βαθιά κατάλαβέ τον
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
Που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι!
Το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
Και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.


Μα πάλι θε ν’ απλώσει σαν χολέρα
Πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου
και δίπλα σου φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανεβάζω πάλι ένα παλιότερο θέμα μου.
Αυτή ήταν η ανάρτηση.
 http://redwildwind.blogspot.com/2011/01/blog-post_4165.html

Ο μετανάστης

Είναι κάτι  στιγμές που η "πουτάνα" η ιστορία ρίχνει κάτι ξεγυρισμένες ροχάλες σε κάτι τυπάκια που έκαναν τον πόνο της εργατικής τάξης χιλιάρικα ή ευρώ αν προτιμάτε.

Μετανάστη , μάθε κάτι Γαλλικά, Γερμανικά.
Ίδια είναι τα αφεντικά και ίδια κλέβουν τον εργάτη!
(δια στόματος Γεωργίου Νταλάρα)

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Βρώμικη προπαγάνδα δηλητηριάζει το λαό.

Με αφορμή τη δολοφονία του 44χρονου στην Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, ο αστικός Τύπος και τα αστικά κόμματα, ξεκίνησαν - όπως κάθε φορά - τη γνωστή βρώμικη αντιδραστική προπαγάνδα. Που δίνει χώρο και νομιμοποιεί τα κάθε λογής φασιστοειδή να βγαίνουν στους δρόμους και να δέρνουν μετανάστες, που μπορεί λίγες ώρες πριν να έκλεισαν 12ωρο στο μεροκάματο για 5 ευρώ... Που επιχειρεί να δηλητηριάσει τη συνείδηση των Ελλήνων εργατών που είναι θύματα - μαζί με τους μετανάστες - των εγκλημάτων της αντιλαϊκής πολιτικής η οποία είναι αυτή που εξαθλιώνει και οδηγεί σε αδιέξοδα τη ζωή και του Ελληνα και του ξένου εργαζόμενου, θύματα όλοι των καπιταλιστών και της άκρατης εκμετάλλευσης. Είναι κάποιοι αστοί δημοσιολόγοι που όταν το κεφάλι ενός μετανάστη στο χώρο δουλειάς γίνεται λιώμα, δεν λένε λέξη για το έγκλημα των καπιταλιστών που είναι διαρκές και απειλεί όλους τους εργάτες ανεξαιρέτως θρησκείας και χρώματος.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΚΚΕ: Καταγγελία της εγκληματικής επίθεσης της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών

Tο ΚΚΕ καταγγέλλει την εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός. 
Η αστυνομική επίθεση εντάσσεται και είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και των αστικών μηχανισμών να τσακίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση και πάλη, που προκαλείται από την αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης, ΕΕ και πλουτοκρατίας.
Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει σε κάθε είδους εκβιασμούς και επιθέσεις εναντίον του, πρέπει να υψώσει φραγμό και να αντεπιτεθεί.

Η πορεία του Π.Α.ΜΕ 11-05-2011

Ανακοίνωση για την αστυνομική επίθεση κατά διαδηλωτών.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει την εγκληματική  επίθεση της  αστυνομίας εναντίον  διαδηλωτών  στην Απεργία 11 Μαΐου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός διαδηλωτή.
Το ΜΑΣ αντιδρώντας πραγματοποίησε  την ίδια μέρα παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μαζί με το ΠΑΜΕ και εκπροσώπους σωματείων καθώς και παρέμβαση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας που νοσηλεύεται ο διαδηλωτής.
Η επίθεση αυτή είναι ενταγμένη στην προσπάθεια  της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών της,  να τσακίσουν την λαϊκή αγανάκτηση,  να φοβίσουν  τα λαϊκά στρώματα και τους φοιτητές.
Μπροστά στον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-ΕΕ θα αξιοποιηθεί και το καρότο της «συναίνεσης»-της «κοινωνικής ειρήνης» και το μαστίγιο της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
Απάντηση πρέπει να δοθεί με ζωντανό, οργανωμένο, πολιτικοποιημένο αγώνα και αλλαγή των συσχετισμών παντού. Έχουμε δύναμη. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.
Εκτελεστική Γραμματεία

Aπεργιακή συγκέντρωση στο Άργος

Πολύ καλή ήταν η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στο Άργος, με τη συμμετοχή και της Π.ΑΣΥ.

Νεκρός 38χρονος ναύτης στο ZENITH

Ήταν πέρσι το καλοκαίρι , όταν ο  χορός ή ο χώρος των αθλίων κραύγαζε για την άρση του καμποτάζ. Και τι δεν ειπώθηκε τότε.  Μέχρι και η Μάγια Τσόκλη είχε επιστρατευτεί και είχε επιστρατεύσει παιδιά του σχολείου ως επιτροπή υποδοχής των τουριστών, για το καλό της εθνικής οικονομίας.  Στην ημερήσια διάταξη  τότε και για πολύ καιρό ήταν η άγρια  επίθεση στο Π.Α.ΜΕ. Δημοσιογράφοι, βουλευτές, εφοπλιστές, έμποροι, συνδικαλιστές, όλοι ωρύονταν επί μέρες για τα δισεκατόμμυρια που χάνει η οικονομία , για το κακό Π.Α.ΜΕ που θέλει να πτωχεύσει η Ελλάδα για  μικροπολιτικούς λόγους. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να σας θυμίσω άλλα, ήταν μια περίοδος  εθνικής σύμπνοιας για τιο καλό της οικονομίας και των κερδών της  πλουτοκρατίας βεβαίως βεβαίως.
Διαβάστε την είδηση τώρα. Και επειδή όπως λένε η σιωπή είναι χρυσός, για τους εφοπλιστές φυσικά, δε νομίζω να πιστεύετε πως θα το ακούσετε πρώτη είδηση το ατύχημα.Πρώτη είδηση ήταν οι κακοί κομμουνιστές που ήθελαν το "κακό της Ελλάδας" τότε , γιατί το "καλό της Ελλάδας" ταυτίζεται με το καλό των εφοπλιστών και της πλουτοκρατίας γενικότερα.

Νεκρός 38χρονος ναύτης
Κόπηκε ο κάβος του καραβιού και του τσάκισε το κεφάλι
«Στον τόπο» έμεινε χτες το πρωί, παραμονή της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ναυτεργατών, 38χρονος ναύτης από την Ινδονησία, πλήρωμα του πλωτού γκέτο της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, του κρουαζιερόπλοιου «ΖΕΝΙΤΗ» με σημαία Μάλτας. Κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του πλοίου στο λιμάνι της Μυκόνου, με ήπιες καιρικές συνθήκες, κόπηκε ο κάβος του καραβιού και τσάκισε το κεφάλι του ναυτεργάτη.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

6/10/2009. Όταν ο Καφετζόπουλος γλυκοκοίταζε ...ένα υπουργείο

H αλήθεια είναι πως οι εξυπναδούλες του Καφετζόπουλου στο Αλ-Τσαντίρι με έκαναν να ψάξω λιγάκι  και να ανακαλύψω ...αυτό.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Είναι το χρέος αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, ή είναι η κρίση αποτέλεσμα του χρέους;

Το ερώτημα αυτό τέθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν η κρίση «χτύπησε» την ελληνική οικονομία. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ανάλογα με τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπούσαν, πήραν θέση και τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο ερώτημα. Τις θέσεις, οι οποίες διατυπώθηκαν, μπορούμε να τις κατατάξουμε σε τρεις κατηγορίες, αν και, όπως θα δούμε στη συνέχεια, οι δύο από αυτές λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

«Αμετανόητοι αριστεροί», αλλά... μετανοημένοι κομμουνιστές...

Επανήλθε η Μ. Καραγιώργη με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Η Αυγή» (Σάββατο 30 Απρίλη 2011). Δεν μπορούσε, φυσικά, να λείψει η «Αυγή» από θέματα, στα οποία έχει ιδιαίτερη κλίση. Ωστόσο, αν και αυτά τα ονομάζει ιστοριογραφία ή και συμβολή στην ιστοριογραφία, μια λίγο προσεκτική ανάγνωση αρκεί για να καταδειχθούν οι ανακρίβειες και η πολιτική σκοπιμότητα.

Ρεπορτάζ του 902 για τη συνάντηση στο Λουξεμβούργο

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δύο άρθρα σε παράθεση

Διαβάστε αυτά τα 2 άρθρα.....
Ποιο συμπέρασμα έβγαλα εγώ; Κάποιοι πρέπει να γράφουν οπωσδήποτε κάτι κατά του ΚΚΕ. . Όταν δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν στις προτάσεις του  , τότε καταντάνε να γράφουν άρθρα σαν αυτό... " Το τουιτ και οι.....Silvester του Περισσού"



Να καταδικαστούν τα φαινόμενα εκφυλισμού.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με ανακοίνωση που απευθύνεται ιδιαίτερα προς όλες τις φοιτήτριες και σπουδάστριες, μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις 18 Μάη, περιγράφει τα έργα και τις ημέρες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στην αναπαραγωγή των «προτύπων» - γυναίκας που πλασάρονται από τα ΜΜΕ και διάφορους μηχανισμούς του συστήματος.
Οπως σημειώνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, «είναι δεκάδες τα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια από τα τερτίπια που έχουν σκεφτεί η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, ώστε να εγκλωβίζει, να αποπροσανατολίζει με πολλούς μηχανισμούς τις νέες φοιτήτριες, μέσα από τη μόδα, τα ΜΜΕ, να πλασάρουν τη λογική ότι "...εσένα το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι να είσαι όμορφη, πετυχημένη, σεξουαλικό αντικείμενο...", και από την άλλη να φτάνει στο σημείο να εκπορνεύει και να υποτιμά τη νοημοσύνη της κάθε φοιτήτριας στο βωμό της ψήφου».

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις 2011

Aναζητώντας ιδανικά

Αναζητώντας ιδανικά, είναι ο τίτλος βιβλίου του Σοβιετικού κοινωνιολόγου και δημοσιογράφου Έντουαρντ Ρόζενταλ. Εκδόθηκε από τη Σύγχρονη Εποχή το 1981.
Διάλεξα να ανεβάσω το συγκεκριμένο απόσπασμα που αναφέρεται στον   Ντάνιελ Κον-Μπέντιτ . Όπως καταλαβαίνετε επετειακή είναι η δημοσίευση και έχει σχέση με το Μάη του 1968. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση του Έντουαρντ Ρόζενταλ σε μια περίοδο που ή μπογιά του επαναστάτη δεν είχε ακόμα ξεθωθωριάσει. Έχει σημασία , γνωρίζοντας την πορεία του συγκεκριμμένου "επαναστάτη" , να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα για όλους αυτούς τους τύπους ή τους πολιτικούς σχηματισμούς που σε περιόδους ανόδου του κινήματος έχουν πολύ συγκεκριμένη αποστολή. Κάθε ομοιότητα, τηρουμένων των αναλογιών, με σημερινά πρόσωπα ή καταστάσεις δεν είναι τυχαία.

Αλλοι ευθύνονται κ. Μπέη, όχι το ΚΚΕ

Στην πρωινή εκπομπή του Κώστα Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», ο καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας Κ. Μπέης ανέφερε: «[...] δε γνωρίζαμε και δεν εναντιωθήκαμε, όταν έπρεπε. Το 1989 τα τρία κόμματα κατά τη σειρά κοινοβουλευτικής τους δύναμης, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ του Φλωράκη είχαν κάνει κυβέρνηση με πρωθυπουργό το Ζολώτα. Από εκείνη την εποχή, τώρα - πριν από ένα χρόνο - μάθαμε ότι η Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, παρά μόνο με δανεικά από το εξωτερικό. Λοιπόν, αφού δεν ξέραμε, τι να διαμαρτυρηθούμε; Τώρα τα μαθαίνουμε και τώρα ανοίγουμε το στόμα μας».

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Η απορία και οι αγωνίες του κ. Ρούση.

Πάλι απορίες  για την ενότητα  της αριστεράς έχει ο κ. Ρούσης. Σε άρθρο του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τίτλο  "Αριστερή πολυδιάσπαση και ατομισμός" ξεκινάει διατυπώνοντας το ερώτημα:  "Χρόνια τώρα, όπως πολλοί άλλοι αριστεροί, πασχίζω να ανακαλύψω τις αιτίες της μάστιγας της πολυδιάσπασης της αριστεράς. "  Φαντάζομαι πως κάποιες απαντήσεις από το ΚΚΕ έχουν δοθεί.Μία από αυτές είναι και αυτή εδώ
Έχω την εντύπωση όμως ότι όλο το άρθρο γράφτηκε μόνο και μόνο για δικαιολογηθεί ο επίλογος: "Μήπως ήλθε η ώρα ένα από τα κριτήρια ενίσχυσης, ακόμη και εκλογικής, των αριστερών δυνάμεων να είναι και η στάση τους απέναντι στην κοινή δράση;"
Μήπως ήλθε η ώρα να στείλουμε στα μουσεία της ιστορίας και να απομονώσουμε τις ηγεσίες που εγκληματικά αντιστέκονται με ιδιοτέλεια στην κοινή μας δράση και περισυλλογή, αντί να τις εκλιπαρούμε -φωνή βοώντος εν τη ερήμω- να αλλάξουν τακτική; "
Φαντάζομαι δε δυσκολευτήκατε να καταλάβετε  ποιον αφορά ο επίλογος του άρθρου του κ.Ρούση.
Ο βήχας, ο έρωτας και ο αντιΚΚΕ οίστρος δεν κρύβονται.
Όσο για τις απορίες του και  όσα γράφει γενικά, ελπίζω να του απαντήθηκαν από τους παραβρισκόμενους αριστερούς στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος (όνομα και πράμα για την συγκέντρωση του) ενός κομματιού της αριστεράς που αγωνιά να πορευθεί ενωμένο. 

Mε αφορμή τις δηλώσεις Στρος Καν....

Mε αφορμή τις δηλώσεις Στρος Καν από το γραφείο τύπου του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:
"Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν."
Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας είναι: ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ; ΠΟΤΕ; Μέσα σε ένα χρόνο  όλα όσα μηχανεύτηκαν για να κρατήσουν φοβισμένο το λαό  αποκαλύφθηκαν. Μένει λοιπόν ο καθένας αντιμέτωπος με τις ευθύνες  του. Με απλά λόγια τα ψέματα και οι δικαιολογίες τελείωσαν. Καλοί μου άνθρωποι, που  θα έλεγε και ο Βέγγος, ξυπνάτε.

Κομμένα στιγμιότυπα από την κόπια του έργου «Μπιν Λάντεν».

Κατ' αρχάς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ομπάμα, το Πεντάγωνο, τη CIA, τους πεζοναύτες και τους Αμερικανούς ΟΥΚάδες, οι οποίοι φρόντισαν να μας σερβίρουν το «έργο» με τον Μπιν Λάντεν, περιμένοντας πρώτα να τελειώσει το θέαμα με τον πριγκιπικό γάμο.
Ετσι και τα τεκταινόμενα στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ τα απολαύσαμε απερίσπαστοι, αλλά και την επομένη δεν νιώσαμε κανένα σύνδρομο στέρησης. Μια νέα «παραγωγή» ανέβηκε στην παγκόσμια σκηνή για τις ανάγκες του φιλοθεάμονος κοινού.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πέθανε ο Θανάσης Βέγγος

Ο Θάνασης πέθανε. Ίσως  είναι από τους πολύ πολύ λίγους που θα ο χαμός του θα σκορπίσει στο 100% του λαού, θλίψη. Ήταν ο άνθρωπος μας γιατί αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο την αγωνία του φτωχού Έλληνα να επιβιώσει στη 10ετία του 60, του 70, του 80. Ίσως , θα έλεγε κανείς, ανακαλύψει και τον Έλληνα του μνημονίου μέσα στις ταινίες του. Ίσως; Σίγουρα κάπου  εκεί στις ταινίες του κρύβεται, όπως ας πούμε στην παρακάτω σκηνή......

Ενας πολύ βολικός... θάνατος

«Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω στον αμερικανικό λαό ότι οι ΗΠΑ διεξήγαγαν επιχείρηση, στη διάρκεια της οποίας ο Οσάμα μπιν Λάντεν, ο αρχηγός της "Αλ Κάιντα", ο τρομοκράτης που ευθύνεται για τις δολοφονίες χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών είναι νεκρός... η δικαιοσύνη αποδόθηκε», ήταν τα πρώτα λόγια του Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Ο αρχηγός - φάντασμα της «Αλ Κάιντα», που επί χρόνια ακούγαμε ότι έπρεπε να κάνει αιμοκάθαρση, που έπασχε από διαβήτη αλλά και χαμηλή πίεση αίματος και συνάμα «χρησιμοποιούσε τα εκατομμύρια της περιουσίας του για να δημιουργεί κέντρα εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στις Φιλιππίνες, στο Σουδάν, που έστελνε ιερούς μαχητές και μουσουλμάνους εξτρεμιστές στη Βόρεια Αφρική, στην Τσετσενία, στο Τατζικιστάν και στη Βοσνία», απλά σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αμερικανικών (Joint Special Operation Command) ειδικών δυνάμεων σε συγκρότημα κατοικιών στην επαρχία Αμπανταμπάντ, μόλις 100 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ, και μόλις 100 μέτρα από τη στρατιωτική σχολή του Κακούλ...

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Θάνατος Μπιν Λάντεν. Μια λίγο περίεργη ιστορία.

Στη φωτογραφία βλέ[ετε την έπαυλη στην όποία ζούσε ο Μπιν Λάντεν.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε καποιες λεπτομέρειες του "κρησφύγετου" όπως τις διαβάσαμε στη Ναυτεμπορική.
"Η κατοικία βρίσκεται στο Αμποταμπάντ, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων βόρεια του Ισλαμαμπάντ, όπου κατοικούν απόστρατοι αξιωματικοί του πακιστανικού στρατού.
Το κτήριο είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από άλλες κατοικίες της περιοχής. Περιβαλλόταν από ψηλούς τοίχους με αγκαθωτό σύρμα και εσωτερικοί φράκτες χώριζαν τα επιμέρους οικήματα στο εσωτερικό. Οι κάτοικοι έκαιγαν τα σκουπίδια τους, αντί να τα αφήνουν, όπως οι υπόλοιποι γείτονες στις υπηρεσίες περισυλλογής."

Για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, νεολαίους, γυναίκες, μετανάστες, αυτοαπασχολουμένους, συνταξιούχους και φτωχούς αγρότες που μαζικά-μαχητικά-αποφασιστικά, συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα. Εμπιστεύτηκαν ξανά τις ταξικές δυνάμεις, γυρνώντας την πλάτη στους 300 του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της συγκέντρωσης της Αθήνας, που στήριξαν για μια ακόμα φορά την πολιτική της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, των ιδιωτικοποιήσεων, της φτώχειας. Έδωσαν απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των πολιτικών εκπροσώπων τους.
Στην Αθήνα τα ταξικά συνδικάτα από νωρίς το πρωί συγκροτήσαν τα μπλοκ τους και με τις δικές τους συγκεντρώσεις, τα εμβλήματα και τα συνθήματα τους, με ζωντάνια, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους και πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος που πραγματοποιήθηκε η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλες τις δυνάμεις του, τα συνδικάτα, επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές, αγωνιστικά ψηφοδέλτια, όλους τους εργαζομένους, να κλιμακώσουμε την πάλη. Από αύριο το πρωί στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάη για να δυναμώσει η απάντηση και η αντεπίθεση εναντία στα νέα βάρβαρα μετρά που προετοιμάζουν.
Όλοι στην απεργία στις 11 Μάη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια, στις 10πμ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία

Πρωτομαγιά -Ναύπλιο

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στο Σύνταγμα.
Ώρα 9.58 π.μ. Η συγκέντρωση έχει ορισθεί να ξεκινήσει στις 10.00 π.μ
Στην πλατεία καταφθάνουν οι προσυγκεντρώσεις και η πλατεία γεμίζει σε λίγα λεπτά. Δείτε το βίντεο.



Συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος
Ώρα 10.58.  Η συγκέντρωση έχει ορισθεί να ξεκινήσει 11.00.π.μ. Οι φωτογραφίες μιλάνε απο μόνες τους.











Διαβάστε τον ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ της 10ης Μαϊου 1936