Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Από πλατεία «παραλία»

Συνεχίζουν να προβληματίζονται στις «λαϊκές συνελεύσεις» στο Σύνταγμα για το πώς θα πετύχουν «μαζικοποίηση της πλατείας». Κατατίθενται προτάσεις όπως: «Ο καθένας να πει σε ένα φίλο του να έρχεται στην πλατεία για 7 μέρες», «Να γίνονται στην πλατεία πάρτι που να "ανταγωνίζονται" το Γκάζι και του Ψυρρή», «Από πλατεία Συντάγματος, να την κάνουμε "παραλία Συντάγματος". Να καλέσουμε όλους όσοι δεν θα πάνε διακοπές, να το διαμορφώσουμε σαν παραλία, μια μικρή πισίνα για τα παιδιά και ίσως μια μεγάλη, να φέρουμε ξαπλώστρες, να έχουμε μάνικες».
Αλλοι ζητούν «να ιδρυθεί κομματικός σχηματισμός με στόχο την υλοποίηση της άμεσης δημοκρατίας ο οποίος μετά θα αυτοδιαλυθεί» και «κάθε μήνα να ψηφίζει ο λαός νομοσχέδια». Σχετικά με διαμαρτυρίες εναντίον πολιτικών προσώπων, κατατέθηκε πρόταση «να γίνει δημοσίευση των διευθύνσεων και των διαδρομών πρόσβασης, πάντα σεβόμενοι τη ζωή του άλλου».
Προβληματιζόμενοι για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής προς εκκένωση της πλατείας, συζητούν «να παραμείνουμε, κάνοντας δράσεις που θα φέρουν τον κόσμο στην πλατεία: Να δημιουργηθεί παιδική χαρά, να γίνει μάζεμα σκηνών και αντικατάστασή τους με υπνόσακους και να τοποθετηθούν τέντες για τον ήλιο, να γίνονται μαθήματα». 'Η «να γίνει αναστολή του κινήματος και να οριστεί ημερομηνία τον Σεπτέμβρη, ίσως με αφορμή τη ΔΕΘ».
Επαναλαμβάνονται αφορισμοί του τύπου «πρόβλημα είναι και οι 300 βουλευτές», υπερασπίζονται «το ακομμάτιστο». Εκφράζεται και κριτική όπως ότι «σε ορισμένες ομάδες (σ.σ: εργασίας που έχουν στηθεί) υπάρχει καθεστωτισμός, δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που κατέχουν κάποιες θέσεις». Αριστεριστές επιμένουν «να φωνάξουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία εδώ» ή τοποθετούνται ότι «είτε είναι δεξιός, είτε είναι αναρχικός χωράει εδώ, εγώ είμαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ (...) Το θέμα είναι να εναντιώνεται στο σύστημά τους».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: