Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Χαιρετισμός του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση μνήμης της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Η Ε.Γ. του ΠΑΜΕ, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τιμάνε για μια ακόμα χρονιά τη θυσία της αγωνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου .
Ο δρόμος της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό, η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης  στο συνδικαλιστικό αλλά και στο πολιτικό επίπεδο αποτελούν όπως και πριν 31 χρόνια έτσι και σήμερα ανάγκη ζωτική για την εργατική τάξη, για όλους τους εργαζόμενους.
Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου βάδισε και φώτισε το δρόμο που έδειχνε την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης σαν καθοριστικό κρίκο για την απελευθέρωση της από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Αυτό το δρόμο βαδίζουμε σαν ΠΑΜΕ και σήμερα με επιμονή  στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις επιτροπές και τους πυρήνες του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς.
Γιατί ιδιαίτερα σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και επίθεσης διαρκείας του κεφαλαίου με αιχμή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου  χρεοκοπούν τους εργαζόμενους και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους βουλιάζουν και τους σπρώχνουν στη μόνιμη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Δεν υπάρχουν στα πλαίσια του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος λύσεις φιλολαϊκές. Γι’ αυτό ο ενιαίος συντονισμένος ταξικός πολιτικός αγώνας της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της είναι μονόδρομος.
Χρειάζεται επομένως σήμερα άλλη εξουσία Εργατική-Λαϊκή.
Μόνο τότε η θυσία της Σωτηρίας αλλά και των χιλιάδων άλλων αγωνιστών θα βρουν δικαίωση.
Μόνο τότε ο δύσκολος δρόμος που διάλεξε και βάδισε η Σωτηρία και σήμερα ακολουθούν χιλιάδες νέοι και νέες, χιλιάδες εργαζόμενοι και στην άκρη του βρίσκεται η λύτρωση της εργατικής τάξης, βρίσκεται η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, βρίσκεται η σοσιαλιστική κοινωνία.
Τότε και μόνο τότε η εργατική τάξη θα έχει εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή, και θα  απαλλαχτεί οριστικά από τις αλυσίδες της μισθωτής σκλαβιάς.
Τότε θα βρουν οριστική λύση τα προβλήματα και ο πλούτος θα επιστρέψει στους παραγωγούς του.
Το ΠΑΜΕ, όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζει την πάλη  στα βήματα της Σωτηρίας και καλούμε τους εργαζόμενους της χώρας μας σε συνεχή αγώνα για να ανοίξουμε το δρόμο στο Αύριο και την προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: