Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Χαρούμενο καλοκαίρι» με ... χαράτσι στους γονείς

 Την απαίτησή τους τα όποια προγράμματα καλοκαιρινής απασχόλησης των παιδιών να γίνονται δωρεάν, με ευθύνη του δήμου και να είναι στελεχωμένα με ειδικευμένο προσωπικό, εξέφρασαν και πάλι εκπαιδευτικοί και γονείς στη Μεταμόρφωση. Αφορμή η απόφαση της δημοτικής αρχής να δώσει δημοτικά σχολεία σε ιδιωτική εταιρεία για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Χαρούμενο καλοκαίρι», μετά το τέλος των μαθημάτων, με συνολική συμμετοχή 80 ευρώ ανά παιδί.
Το θέμα ξεσήκωσε τις αντιδράσεις της Ενωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στο πλευρό τους στάθηκαν και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ. Ηδη, σε δύο από τα τρία σχολεία της Μεταμόρφωσης που είχαν αρχικά επιλεγεί για το πρόγραμμα, οι σχολικές επιτροπές αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, ενώ μικρή ήταν και η ανταπόκριση από γονείς και εξαιτίας του κόστους. Χτες, η Ενωση Γονέων έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (το μόνο που απέμεινε να φιλοξενήσει το πρόγραμμα) και σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το συγκεκριμένο σχολείο αποδέχτηκε την υλοποίηση του προγράμματος, αφού ...παρακάμφθηκε ολόκληρος ο Σύλλογος Γονέων κι ο νόμιμος εκπρόσωπός του στη σχολική επιτροπή.
Αντίστοιχο πρόγραμμα, και μάλιστα ακόμη πιο ακριβό για τους γονείς (με επιβάρυνση 35 ευρώ τη βδομάδα) ανά παιδί, διοργανώνει και ο Δήμος Ν. Ιωνίας. Σύμφωνα μάλιστα με εκπαιδευτικούς, η δημοτική αρχή (πρόσκειται στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) έσπευσε να ενεργοποιήσει τις «Καλλικρατικές» σχολικές επιτροπές, όπου δεν υπάρχει ουσιαστική εκπροσώπηση των γονιών, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Ενα παρόμοιο πρόγραμμα ήταν στα σκαριά και στο Ν. Ηράκλειο, ωστόσο, κάτω από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, δεν προχώρησε.
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: