Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων»

Συνεχίστηκαν προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που οργανώνουν αυτοαποκαλούμενοι «αγανακτισμένοι» πολίτες στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στο Λευκό Πύργο και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι συγκεντρώσεις της Κυριακής χαρακτηρίστηκαν από μαζικότητα, ενώ το κάλεσμα ήταν πανευρωπαϊκό. Και αυτή τη φορά, στο Σύνταγμα, κυριάρχησαν συνθήματα όπως: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από 'δω», «Κλέφτες - κλέφτες», «προδότες» και χειρονομίες προς το μέρος του Κοινοβουλίου. Υπήρχε αναρτημένο πανό που έγραφε: «Σκασμός, τώρα μιλάει ο λαός» και «300 κρεμάλες», ενώ ένα άλλο πανό έγραφε «Η χούντα δεν έφυγε το '73».

Ταυτόχρονα, υπήρχαν αρκετά άτομα που ύψωναν πλακάτ που έγραφαν: «Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα» και «Ολα τα κόμματα ανήκουν στο ίδιο σύστημα». Συνθήματα που αποδίδουν συλλήβδην σε όλα τα κόμματα, και στο ΚΚΕ, τη βάρβαρη πολιτική, που ωθεί σε εξαθλίωση λαό και νεολαία, και που δεν δείχνουν ποιον υπηρετεί αυτή η πολιτική, ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος, δηλαδή τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές. Μέσα στο πλήθος, υπήρχαν άτομα που κρατούσαν την ελληνική σημαία και άλλοι που φορούσαν μπλούζες με τη στάμπα «Να καεί το μπ... η Βουλή». Αλλες Κινήσεις και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έστηναν τραπεζάκια, πουλούσαν μπλουζάκια τους, μάζευαν υπογραφές ενάντια στο χρέος, ύψωναν πανό, μοίραζαν ανακοινώσεις.
Στο Σύνταγμα βρέθηκαν και μέλη του ΠΑΜΕ, μοιράζοντας ανακοινώσεις στους συγκεντρωμένους. Υπήρξε ανταπόκριση, αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τις θέσεις του ταξικού εργατικού κινήματος και έγιναν πολλές συζητήσεις.
Στη γενική συνέλευση που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, αποφασίστηκε ότι το επόμενο ραντεβού θα είναι τη μέρα κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή. Αποφασίστηκε να υπάρξει κάλεσμα για «αποκλεισμό της Βουλής από την παραμονή της ημέρας κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου (14 Ιούνη), να φτιαχτεί ομάδα που θα την οργανώσει, να κλείσουν σχολεία, σχολές, εργοστάσια, καταστήματα, υπηρεσίες». Επίσης, να πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στις 12 του Ιούνη στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις.
Λίγα λεπτά πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, δημιουργήθηκε ένταση μπροστά από το φραγμό της Αστυνομίας, στα σκαλιά στον Αγνωστο Στρατιώτη. Λιγότερα από δέκα άτομα, εκ των οποίων τρεις με ελληνικές σημαίες στην πλάτη, προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό και να μπουν στη Βουλή, καλώντας και όσους συγκεντρωμένους είχαν παραμείνει να τους ακολουθήσουν. Εριξαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί, τα οποία, όμως, σήκωσαν όσοι βρέθηκαν δίπλα τους. Χτες το απόγευμα, στο Σύνταγμα διοργανώθηκε «Ημέρα διαβούλευσης και ενημέρωσης για το χρέος», στην οποία μίλησαν ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος και οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης, Δημήτρης Καζάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: