Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

«Ο κος ΤΙ-ΤΡΩΣ πάει σχολείο»

To νέο σχολείο της αγοράς, το  νέο σχολείο της ασύδοτης  και προκλητικής δράσης των πολυεθνικών και των επιχειρηματικών ομίλων αρχίζει σιγά σιγά να  εμφανίζει το αποκρουστικό του πρόσωπο.
Τα Lidl  αναλαμβάνουν να διδάξουν τα παιδιά σας πως να τρέφονται υγιεινά! Ναι, καλά διαβάσατε! Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι από την αρχή.
Τα πρώτα σημάδια της αποδιοργάνωσης του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου είχαν φανεί πολλά χρόνια πριν με την περίφημη "ευέλικτη ζώνη". Τότε όλοι "πλην Λακεδαιμονίων" , εκτός του Π.Α.ΜΕ δηλαδή , το θεώρησαν εξόχως προοδευτικό. Το Π.Α.ΜΕ εκπαιδευτικών θεώρησε ότι είναι η αρχή  εισόδου  των εταιριών στο σχολείο, ότι είναι κομμάτι των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που τελικό στόχο έχει την υποβάθμιση της γνώσης και τη δημιουργία φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού . Να θυμίσω εδώ ότι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνισαν με  την ευέλικτη ζώνη.  Ναι, είναι αυτοί που πλειοδοτούν σε επαναστατικές κορώνες σήμερα.Αυτοί που κατηγορούν το Π.Α.ΜΕ για "εκδρομή" στο Σύνταγμα. Τα "αριστερά "δεκανίκια του συστήματος.
(Αν έχετε διάθεση και χρόνο διαβάστε εδώ ένα έξοχο άρθρο για τη διαθεματικότητα , την ευέλικτη ζώνη και τι στάση ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ .Είναι ένα κομβικό ζήτημα  η στάση δε κάποιων δυνάμεων φανερώνει το πραγματικό τους πρόσωπο.)
Γιατί λοιπόν όλη αυτή εισαγωγή; 

Αν πάτε στην ιστοσελίδα των Lidl θα βρεθείτε μπροστά σε ένα  "πρόγραμμα υγιεινής διατροφής από τη LIDL στα σχολεία".  Ναι, ακριβώς αυτό. Η  συγκεκριμένη πολυεθνική  σε σχολεία του Δήμου Θεσαλλονίκης  "στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο κος ΤΙ-ΤΡΩΣ πάει σχολείο» θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης από ομάδες διαιτολόγων και παιδοδιατροφολόγων με βασικό σκοπό την παιδαγωγικού και ταυτόχρονα ψυχαγωγικού χαρακτήρα ενημέρωση των μαθητών σε θέματα διατροφής και την απόκτηση και υιοθέτηση από αυτούς υγιεινών διατροφικών στάσεων, συνηθειών και συμπεριφορών. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν στους μαθητές η διατροφική πυραμίδα με πλούσια παραδείγματα και πολλές υγιεινές συνταγές διατροφής. Επιπλέον, οι ίδιοι οι μαθητές θα συμμετέχουν σε ποικίλα διατροφικά κουίζ αναλόγως ηλικίας και θα πειραματιστούν σε ένα φιλόξενο κι ασφαλές περιβάλλον με τον κο ΤΙ-ΤΡΩΣ και την παρέα του χρησιμοποιώντας τη φαντασία, το παιχνίδι κι εκφράζοντας τη δημιουργικότητά τους"
Αυτά αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα στην ιστοσελίδα των Lidl. Όπως φαίνεται λοιπόν οι πολυεθνικές όρμησαν ανενόχλητες πλέον  στα σχολεία , ψαρεύοντας πελατεία. Eκμεταλλεύονται το από χρόνια στρωμένο έδαφος για να μπουν  να δράσουν  και να διαμορφώσουν συνειδήσεις. Ίσως δε να συναντήσουν και την ανοχή της εργατικής οικογένειας που στα πλαίσια της άγριας φτώχειας θα λιμοκτονεί στην κυριολεξία και θα έχει ανάγκη και την τελευταία μπουκιά τροφής, αφού όπως αναφέρεται, στο τέλος των επισκέψεων της πολυεθνικής στα σχολεία  θα δίνεται σε κάθε μαθητή ένα κουτί γεύματος με μία σειρά προϊόντα. Το "νέο σχολείο της αγοράς" χτίζεται με τα υλικά της ανταγωνιστικότητας, της αυτονομίας και του κέρδους.
Το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι χαρακτηριστικό ότι η οικονομική επιτροπή που το ενέκρινε, διαβιβάζει την απόφασή της προς το δήμαρχο «για να εκφράσει τις ευχαριστίες του στην παραπάνω δωρήτρια εταιρεία. Έτσι για να διαλύονται οι αυταπάτες για το  νέο δήμαρχο  Θεσαλλονίκης που  δεν είναι τίποτα άλλο παρά η τάξη του. Τα συμφέροντα των καπιταλιστών προωθεί ο άνθρωπος.
Στο τέλος της ανακοίνωσης των Lidl  αναφέρερται και αυτό:
*Κατά τα έτη 2009-2010 πραγματοποιήθηκε έρευνα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτιμηθεί η διατροφική κατάσταση και τα ποσοστά παχυσαρκίας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος PERISCOPE (μελέτη Nutkid). Το πρόγραμμα πραγματοποίησαν με επισκέψεις στους παιδικούς σταθμούς οι διατροφολόγοι Χασαπίδου Μ, Δασκάλου Ε και Πασχαλέρη Ν. Οι μετρήσεις σε 1000 παιδιά έδειξαν ότι 1 στα 4 παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα και δεν γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της υγιεινής διατροφής. Επίσης σύμφωνα με τη Διεθνή Ομάδα Δράσης κατά της Παχυσαρκίας (International Obesity Task Force) η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των τεσσάρων πρώτων Ευρωπαϊκών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας. Τα δεδομένα αυτά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά δεδομένου ότι  τα παχύσαρκα παιδιά γίνονται και παχύσαρκοι ενήλικες.
Εχω την εντύπωση ότι αυτή η παράγραφος λέει σε πολλούς , πολλά.Είναι ολοφάνερο   ότι θέλουν τα ΑΕΙ παραμάγαζα των πολυεθνικών. Να κάνουν  τη βρώμικη δουλειά για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι πολυεθνικές. Τέτοια ΑΕΙ θέλουν. Να λειτουργούν αποκλειστικά σε όφελος του Κεφαλαίου.
Μένει λοιπόν στους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις ξεπουλημενες συνδικαλιστικές ηγεσίες και  στα "αριστερά" ψευτοεπαναστατικά μαγαζάκια τους, και να συμπαραταχθούν με το Π.Α.ΜΕ. 
Απευθυνόμενος σε όλους τους λεγόμενους "αγανακτισμένου;ς " θα έλεγα ότι, όσο εσείς αγανακτείτε ακομμάτιστα, οι πολυεθνικές , απολύτως κομματικά και ταξικά, αναλαμβάνουν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας. Χαρείτε!
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hiya! I simply wish to give an enormous thumbs up for the good information you may
have right here on this post. I shall be coming again to your blog for extra soon.


Also visit my blog: find the best neighborhoods in tampa