Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Βρήκαν «πάτημα»

 Από το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι οι κινήσεις ανέξοδης εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, όπως αυτή που κρύβεται πίσω από το κάλεσμα για «κατάληψη» της Βουλής, βοηθάει μόνο αυτούς που θέλουν να τσουβαλιάσουν όλα τα κόμματα στη λίστα των ενόχων, για την επώδυνη κατάσταση που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια και να περιορίσουν το πολιτικό ζήτημα στην αλλαγή κυβέρνησης και όχι στην αλλαγή τάξης στην εξουσία. Ανάλογες κινήσεις αξιοποιήθηκαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, για να συκοφαντηθεί το εργατικό και ιδιαίτερα το ταξικό κίνημα.
Τα προχτεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος έδωσαν την ευκαιρία στην κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να παραδώσουν, για μια ακόμη φορά, μαθήματα στο λαό για τα όρια των κινητοποιήσεών του. Βρίσκοντας βολικό πάτημα για την προπαγάνδα τους, αποθέωσαν την αστική δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό και ανήγαγαν τις εκλογές σαν τη μοναδική αποδεκτή διαδικασία καταγραφής και αλλαγής των συσχετισμών σε πολιτικό επίπεδο, λέγοντας πως μόνο στην κάλπη μπορεί ο λαός να εκφράζει την άποψή του. Αρα, επικίνδυνοι οι λαϊκοί αγώνες που αμφισβητούν την αστική δημοκρατία, και οι οποίοι βέβαια καμιά σχέση δεν έχουν με το βολικό για το σύστημα περιεχόμενο της κίνησης όσων προχτές απέκλεισαν την είσοδο της Βουλής. Και, βέβαια, αδιαμφισβήτητη η αστική εξουσία.
Αυτό είναι το νόημα της προπαγάνδας που ξεδιπλώθηκε χτες με αφορμή τα γεγονότα στο Σύνταγμα. Να πάρει ο λαός σοβαρά υπόψη του τον τρόπο, με τον οποίο το αστικό σύστημα προσπαθεί να ενσωματώσει κάθε του αντίδραση. Δυνατό κίνημα σημαίνει κίνημα οργανωμένο και ταξικό. Μέσα από εκεί μπορεί νικηφόρα να εκφραστεί η δεδομένη αντίθεση του λαού στην κυρίαρχη πολιτική.


Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: