Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Για το Φεστιβάλ Ναυπλίου 2011


Σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο αναφέρεται ανακριβώς ότι ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης υπερψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για τη διοργάνωση του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου 2011. Σε αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέα Βασιλείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου της 8 Ιούνη 2011 και απαιτούμε την πλήρη δημοσίευσή της:

 «Προσωπική μου άποψη είναι ότι το φεστιβάλ Ναυπλίου έχει κλείσει τον κύκλο του.
Θα πρέπει να απασχολήσει το Δ.Σ. συνολικά το θέμα του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Από αυτήν την άποψη χρειάζονται:
-         καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά,
-         ενίσχυση της ντόπιας καλλιτεχνικής δημιουργίας
-         καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που δεν θα ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς χορηγούς.
Ο πολιτισμός, όπως και ο αθλητισμός, πρέπει και μπορούν να ενώνουν τους λαούς. Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν μεταξύ τους. ΄Εχουν οι κυβερνήσεις και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Από αυτήν την άποψη θα ήταν ευκαιρία να γίνουν εκδηλώσεις οι οποίες αναδεικνύουν την τούρκικη κουλτούρα και το λαϊκό πολιτισμό. Τέτοιες σε μικρό βαθμό γίνονται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, λόγω και της κατεύθυνσής του ως Φεστιβάλ κλασικής μουσικής.
Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ είναι μόνο 24.000 € και αυτό παρουσιάστηκε ως θετικό και από άλλες παρατάξεις. Είναι φανερό ότι χρηματοδοτείται και από την Τουρκική Πρεσβεία. Η κυβέρνηση της Τουρκίας κάνει την πολιτική της. Εσείς όμως  (η δημοτική αρχή) δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιος χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής των χορηγών στον πολιτισμό και της εκχώρησης των εκδηλώσεων σε εταιρείες, την οποία ακολουθείτε.
Για τους λόγους αυτούς καταψηφίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: