Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ωμός αντικομμουνισμός από «αγανακτισμένους πολίτες»


Να απαγορεύσει την πραγματοποίηση των φεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ ζητούν από την κυβέρνηση «αγανακτισμένοι πολίτες» του Βόλου, με προσφυγή τους στη Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την οποία κοινοποιούν και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο, καθώς και προς εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου!

Αυτή η απαράδεκτη και άκρως προκλητική απαίτησή τους συνοδεύεται από ένα αγοραίο αντικομμουνιστικό παραλήρημα, που θυμίζει αλήστου μνήμες εποχές και δημιουργεί ερωτήματα για το ποιοι κρύβονται πίσω τους και σε τι αποσκοπεί η συγκεκριμένη ενέργειά τους.
Στην προσφυγή τους οι εν λόγω «αγανακτισμένοι πολίτες» - πρόκειται για τους Β. Φοινικόπουλο, Γ. Αγκρίδη, Θάλεια Σιφνιώτη, Γ. Μπέλλο, Μάκη Κωστούλα, Κ. Τριανταφύλλου, Πάνο Λινάρδο - εγκαλούν το Δήμο Βόλου επειδή, μετά από σχετικό αίτημα του ΝΣ Μαγνησίας της ΚΝΕ, αποφάσισε να παραχωρήσει το χώρο του πάρκου μεταξύ του δημοτικού θεάτρου και του δημαρχείου για να πραγματοποιηθούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ, το διήμερο 3 και 4 Σεπτέμβρη και ζητούν «την ακύρωση και εξαφάνιση της πράξης», καθώς και «τη μη απόδοση αυτού και κανενός άλλου δημοτικού χώρου στο ΚΚΕ - ΚΝΕ...».
Βεβαίως, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε προχτές βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, αποφάσισε, ομόφωνα, να επιβεβαιώσει την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για το φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Οι «7» υποστηρίζουν με την προσφυγή τους ότι με την απόφασή του ο Δήμος Βόλου παραβιάζει διατάξεις νόμων, καθώς και του δημοτικού και του κοινοτικού κώδικα που δεν επιτρέπουν την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για κομματική εκδήλωση. Επιχειρώντας, δε, να υποτιμήσουν την ΚΝΕ και την εμβέλεια του φεστιβάλ, κάνουν λόγο για «μια οργάνωση που εκφράζει ελάχιστο κόσμο και πιθανή εκδήλωση ενδιαφέροντος εισόδου από τρίτους δε θα μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο με καταβολή ή χρημάτων ή με κομματική άδεια».
Αναφέρονται, ακόμα, σε επιπτώσεις που τάχα θα έχουν οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις, όπως ηχορύπανση, περιστολή του δικαιώματος των πολιτών στην ελεύθερη πρόσβαση και άλλα αναλόγου είδους βαρύγδουπα, εμφανώς υπερβολικά και, ουσιαστικώς, κενά περιεχομένου.
Επιπλέον, κατηγορούν την ΚΝΕ για ...φοροκλοπή και φοροδιαφυγή, επειδή - όπως ισχυρίζονται - «για την είσοδο στην εκδήλωση και για την απόκτηση των προσφερομένων προϊόντων στην εν λόγω κομματική εκδήλωση απαιτείται καταβολή χρημάτων, για τις οποίες δεν εκδίδεται κανενός είδους παραστατικό».
«Συνθήματα όπως "ανυπακοή" ...μπορεί να οδηγήσουν σε έκτροπα»!
Βεβαίως, όλα αυτά δεν είναι παρά η πρόφαση για να περάσουν στον εμετικό, αντικομμουνιστικό λόγο τους, που φαίνεται, πολύ καθαρά, στο απόσπασμα της γραπτής προσφυγής, το οποίο αναφέρει επί λέξει: «Η συγκεκριμένη εκδήλωση και άλλες όμοιες, όπως παρουσιάζονται στο διαδίκτυο στο kke.gr, συνοδεύεται από συνθήματα όπως "Ανυπακοή", "Στους δρόμους κατακτιέται το δίκιο", "Να τσακιστεί ο καπιταλισμός" κλπ., που μπορεί εύκολα να οδηγήσουν σε έκτροπα, βανδαλισμούς και κακοποιήσεις πολιτών, που μπορεί να θεωρηθούν αντίπαλοι οι οποίοι πρέπει να "τσακιστούν". Είναι, άλλωστε, νωπή η εικόνα μελών αυτής της οργάνωσης που προπηλάκιζαν και ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία και απειλές σε επιβάτες πλοίων στο λιμάνι του Πειραιώς, σε "απεργία" πριν από ένα μήνα, ή σε τραμπουκισμούς υπαλλήλων καταστημάτων, ή εργατών (όρα ενδειχτικά, ΖΑΡΑ Βόλου, ΤΖΑΜΠΟ Αθηνών), που επιθυμούσαν να εξασκήσουν το ιερό δικαίωμα της εργασίας σε ημέρες που τα μέλη του εν λόγω κόμματος εξήγγειλαν απεργία».
Το παραπάνω απόσπασμα αναμασά αισχρές και βρώμικες κατηγόριες σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ που εκτοξεύτηκαν από παράγοντες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του ΛΑ.Ο.Σ. κι αυτό «λέει πολλά» ως προς το «πολιτικό στίγμα» των εν λόγω «αγανακτισμένων πολιτών». Οπως «πολλά λέει» και το γεγονός ότι η προσφυγή τους κοινοποιείται στον Θ. Πάγκαλο, από τον οποίο ζητούν να στηρίξει «το νόμιμο και δίκαιο αίτημά τους και να αποτρέψει αυτή την παρανομία του δήμου Βόλου...».
Σε κάθε περίπτωση, η προσφυγή των «7» εντάσσεται στη γενικότερη αντιΚΚΕ επίθεση που εκδηλώνεται εδώ και καιρό και φαίνεται ότι θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο δρόμο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στις 7 Νοέμβρη.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: