Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Έφυγε» ξαφνικά ο σύντροφος Κώστας Παπλωματάς

«Έφυγε» ξαφνικά, την Κυριακή το βράδυ, ο σύντροφος Κώστας Παπλωματάς.
Η Τομεακή Επιτροπή τωνΕκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικήςτου ΚΚΕ, με θλίψη, ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα την Κυριακή 18 Γενάρη το βράδυ, από τροχαίο δυστύχημα.
Ο σ. Κώστας Παπλωματάς γεννήθηκε το 1963 στο Περιστέρι και από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και στη συνέχεια στο ΚΚΕ, στο οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο σ. Κώστας δούλεψε σε διάφορες υπεύθυνες θέσεις που του ανατέθηκαν από το Κόμμα.
Το 1991, την περίοδο της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος από τους οπορτουνιστές, ανέλαβε γραμματέας της ΚΟΒ Δασκάλων Περιστερίου και εκλέχτηκε στην Αχτιδική Επιτροπή, πρωτοστατώντας με πίστη και αυταπάρνηση στην υπεράσπιση του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος. Σε όλη την πορεία της κομματικής του ζωής, ο σ. Κώστας είχε σημαντική προσφορά στην ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Στέλεχος του ΠΑΜΕ, με πλούσια δράση στον κλάδο των εκπαιδευτικών.
Από το 1995 ως το 2005, πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», από το 2005 ως το 2010 στο ΙΠΕΜ/ΔΟΕ, ενώ από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ της ΔΟΕ. Από το 2011 μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του ήταν πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».
Ο σ. Κώστας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στον κλάδο των εκπαιδευτικών, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία του Περιστερίου, αφού ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με τους μαθητές του, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν για τα λαϊκά προβλήματα.
Η ΤΕ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύντροφό του, στα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του.
Η κηδεία θα γίνει την Τρίτη 20 Γενάρη, στις 4 μ.μ., στην εκκλησία του Ταξιάρχη Περιστερίου.

Η ΤΟ Περιστερίου του ΚΚΕ εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για το θάνατο του σ. Κώστα Παπλωματά. «Ο σ. Κώστας Παπλωματάς ήταν δάσκαλος με μεγάλη κοινωνική προσφορά στην εργατογειτονιά του Περιστερίου. Οι συνάδελφοί του τον τίμησαν επί σειρά ετών, αναθέτοντάς του τη θέση του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων «Έλλη Αλεξίου», όπως και άλλες σημαντικές χρεώσεις στο κίνημα των εκπαιδευτικών.
Ο σ. Κώστας, ένας κομμουνιστής από τα νεανικά του χρόνια, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και έμεινε σε αυτό πιστός μέχρι το τέλος της ζωής του, αφήνει ένα μεγάλο κενό στην πάλη των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών, της λαϊκής οικογένειας.
Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Τη βαθύτατη οδύνη του εκφράζει και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου». Το ΔΣ προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 1.15 μ.μ. έως και τις 4.15 μ.μ., για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να παραστούν στην επικήδειο τελετή.