Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αυτός είναι ο κόσμος σας και δε διορθώνεται.Ανατρέπεται.

Η φωτογραφία είναι από την πρώτη σελίδα το υ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥΗ 

Απολύτως αντικειμενική αποτύπωση  του καπιταλισμού. Ο εργαζόμενος στη θέση που ονειρεύεται κάθε κεφαλαιοκράτης.Σκλάβος.Όπως τότε στις "παλιές καλές εποχές" της δουλοκτητικής κοινωνίας. 
Όλα αυτά σε μια χώρα που η ανάπτυξη καλπάζει και που το εκπαιδευτικό σύστημα της βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σύμφωνα με την αξιολόγηση  PISA ( Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Μαθητών (Programme for International Student Assessment  = PISA)
Θα έχετε ακούσει και θα έχετε διαβάσει για το πόσο θαυμαστά αποτελέσματα έχουν τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών που είναι πρώτα στην κατατάταξη. Τα βλέπετε εξάλλου στη φωτογραφία. Βλέπετε τι είδους εργαζόμενους, τι είδους ανθρώπους διαπλάθουν. Πληροφοριακά αναφέρω πως η Σιγκαπούρη καταλαμβάνει τη 2η θέση στη κατάταξη των εκπαιδευτικών συστημάτων σύμφωνα με το Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης. Ποιος λανσάρει το πρόγραμμα αυτό; Μα ο ΟΟΣΑ φυσικά. Τι κάνει αυτό το ευαγές καπιταλιστικό ίδρυμα; Μελετά συγκριτικά τις πολιτικές που εφαρμόζονται ιδίως στον τομέα τής οικονομικής ανάπτυξης και σε κλάδους όπως το εμπόριο, η γεωργία, η φορολογία, η τεχνολογία κ.λ.π. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθούμε περιοσσότερο.
Ας έρθουμε τώρα σε μια χώρα πιο κοντινή σε μας, μέλος της Ε.Ε. Μιλάμε για την Κροατία.
Ο τίτλος της είδησης που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι ο παρακάτω:
Οι δύο αυτές ειδήσεις θα μπορούσαν να είναι απάντηση σε όσα αναφέρει ο Στάθης, σε χτεσινό δημοσίευμα του στο enikos.gr, για το ΚΚΕ.  
Αυτός είναι ο κόσμος σας, Στάθη. Ο άθλιος καπιταλιστικός κόσμος σας. Kαλύτερος δε γίνεται.Ούτε φτιασιδώνεται. Αλήθεια πως να κάνεις ένα πτώμα σε κατάσταση σήψης ελκυστικό στην όψη; Δε γίνεται. Όσο και να αγωνίζεσαι εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ , το πτώμα αυτό θα ζέχνει και θα μολύνει. A, και μην ξεχάσω! Άδικα κοπιάζεις, το ΚΚΕ δε τσουβαλιάζεται. Το ξέρεις καλά αυτό. Δε μπορεί κάτι θα σου έχει μείνει από τη "θητεία" σου στο Ριζοσπάστη. Άλλος είναι ο στόχος σου. Να είσαι ένας από αυτούς που θα έχουν την ικανοποίηση ότι συνέβαλαν στην εξαφάνιση, την περιθωριοποίηση, την εκλογική και όχι μόνο καταλήστευση του ΚΚΕ. Ξέρω είναι το δύσκολο θέμα στις εξετάσεις που δίνεις, δίνετε για να περάσετε το κατώφλι του Μαξίμου. 'Αστο καλύτερα αυτό το θέμα. Είναι άλυτο για την αστική τάξη. Δε το έλυσαν τόσες δεκαετίες με όσους τρόπους και να μηχανεύτηκαν πολλοί άλλοι. Είσαι πολύ αστείος αν νομίζες πως θα το λύσεις εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: