Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Προβοκάτορες κουκουλοφόροι + Μ.Α.Τ. = Κατασταλτικός μηχανισμός στην υπηρεσία του συστήματος



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακροδεξιοί συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ μεταξύ των ατόμων που φαίνεται να συνεργάζονται με αστυνομικούς στο επίμαχο βίντεο

Τουλάχιστον δύο εκ των πέντε ατόμων που διακρίνονται στο επίμαχο βίντεο, που προβλήθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter, να συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια να εισέρχονται στον προαύλιο χώρο της Βουλής, πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Αγνωστο Στρατιώτη φέρονται να είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, με ακραία συμπεριφορά, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης συνάδελφοί τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ Μιχάλης Λιάγουρης, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά».

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πέντε είχαν δεχθεί επίθεση αντιεξουσιαστών, κάποιοι είχαν τραυματιστεί και προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ για προστασία.

Ερωτηθείς για τα όσα έχουν καταγραφεί στο βίντεο, ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Νίκος Καραδήμας, δήλωσε στο Μega: «Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Ας αλλάξουν τους επικεφαλής των ΜΑΤ».



Έως αυτήν την ώρα η ΕΛ.ΑΣ. ή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει δώσει κάποια εξήγηση για το περιεχόμενο του βίντεο. Η ΕΛ.ΑΣ. περιορίστηκε στην ανακοίνωση πως για το περιστατικό διενεργείται έρευνα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.


Το βίντεο έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συνεργασία αστυνομικών και παρακρατικών, καθώς ορισμένοι από τη συγκεκριμένη ομάδα που διακρίνεται στο μαγνητοσκοπημένο υλικό κρατούν λοστούς ή ρόπαλα, ενώ όλοι έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Παρά ταύτα δεν συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς, οι οποίοι συνομιλούν μαζί τους και στη συνέχεια τους συνοδεύουν πίσω από κάγκελα που έχουν στηθεί στο προαύλιο της Κοινοβουλίου.


Όπως φαίνεται στο βίντεο την ώρα που μια διμοιρία των ΜΑΤ οπισθοχωρεί στην είσοδο του πάρκινγκ της Βουλής (επί της Αμαλίας, προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου) μια ομάδα πέντε ατόμων προσεγγίζει τον επικεφαλής της διμοιρίας.

Ο ένας εξ αυτών, ημίγυμνος από τη μέση και πάνω λέει κάτι σε αστυνομικό των ΜΑΤ. Αφού συνομιλούν φιλικά με την ομάδα των ΜΑΤ, η ομάδα των πέντε ανεβαίνει ανενόχλητη προς τη Βουλή. Η διμοιρία των ένστολων αστυνομικών απομακρύνει το συγκεντρωμένο πλήθος των διαδηλωτών, ενώ η ομάδα των πέντε, υπό τις εντολές ενός άντρα με λευκή μπλούζα που έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα προχωρεί προς τη Βουλή. Εκεί συναντούν άλλη διμοιρία των ΜΑΤ, κάθονται και συνομιλούν όχι μόνο με αστυφύλακες, αλλά και με αξιωματικό.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231115673