Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Προπαγάνδα φασιστικής προέλευσης

Aπό το ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Η αντικομμουνιστική εκστρατεία της «δημοκρατικής» ΕΕ, που χαρακτηρίζει το σοσιαλισμό ως «ολοκληρωτικό καθεστώς» και τον ταυτίζει με το φασισμό - ναζισμό, είναι εκείνη που στοιχειοθετείται πάνω στην προπαγάνδα των ναζί και των συνεργατών τους σε διάφορες χώρες - τους οποίους άλλωστε έχουν ηρωοποιήσει μια σειρά κράτη μέλη της ΕΕ - και αξιοποιεί την πιο μαύρη και φασιστικής έμπνευσης προπαγάνδα για να χτυπήσει τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ιστολόγιο της ομάδας για τη «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών», παρατίθεται ένας κατάλογος από ιστοσελίδες με θέμα «Ιδρύματα που προάγουν τη γνώση και τη μνήμη των κομμουνιστικών εγκλημάτων». Μεταξύ των «ιδρυμάτων» που παραπέμπει βρίσκεται και το ελληνικό «Μαύρο Ιστολόγιο του Κομμουνισμού» (http://blackblogofcommunism.com).
Πρόκειται για ένα ιστολόγιο που αναπαράγει την πιο αντιδραστική και φασιστική αντικομμουνιστική προπαγάνδα, με συχνές αναδημοσιεύσεις από την «Ελεύθερη Ωρα» και αναπαραγωγή των πιο αισχρών συκοφαντιών σε βάρος του ΚΚΕ, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίθει αναφορών για «εγκλήματα κομμουνιστών» την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης, αναδημοσιεύει άρθρα που χρεώνουν στον αγώνα του ΕΛΑΣ ακόμα και τη σφαγή του λαού των Καλαβρύτων από τους ναζί, κάνει μια σούπα από συκοφαντικά δημοσιεύματα για τα οικονομικά του ΚΚΕ που φτάνουν μέχρι και τον ισχυρισμό ότι δήθεν υπάρχουν καταθέσεις του ΚΚΕ σε ελβετικές τράπεζες(!), ενώ δε διστάζουν να αξιοποιήσουν και δημοσιεύματα από ιστολόγια που αυτοαποκαλούνται «αναρχικά» για να «τεκμηριώσουν» την αντιΚΚΕ προπαγάνδα τους.
Φυσικά, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι στο διαδίκτυο λειτουργούν φασιστικών αντιλήψεων ιστοσελίδες και ιστολόγια, με μόνο σκοπό ύπαρξης τη συμβολή τους στην αντικομμουνιστική εκστρατεία και στην επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας. Αλλωστε, στο διαδίκτυο κάθε καρυδιάς καρύδι μπορεί ελεύθερα να στήσει μια σελίδα και να προβάλλει τις απόψεις του.
Εκείνο, όμως, που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι το γεγονός ότι σε αυτό το ιστολόγιο παραπέμπει με σύνδεσμο το ιστολόγιο της ομάδας για τη «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών», δηλαδή η ίδια η ΕΕ, μέσω της άτυπης αυτής ομάδας ευρωβουλευτών που έχει στήσει για να υποστηρίξει την εκστρατεία συκοφάντησης του κομμουνισμού.
Αποκαλύπτεται, με αυτόν τον τρόπο, ότι η ΕΕ τροφοδοτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο την προπαγάνδα των κάθε λογής φασιστοειδών, προκειμένου να προωθήσει την αντικομμουνιστική εκστρατεία με απώτερο στόχο να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Γιατί ο φασισμός αποτελεί «παιδί» του καπιταλισμού, την πιο μαύρη φάλαγγα του κεφαλαίου στον πόλεμο με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: